Sport 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

STRELIČARSTVO: Sedam medalja u Novom Marofu

Protekle subote i nedjelje u Novom Marofu održan je prvi ovosezonski dvoranski turnir u organizaciji streličarskog kluba “Grebengradski streličari” na kojem je nastupilo oko 150 streličara iz Slovenije i Hrvatske. Iz streličarskog kluba “Katarina Zrinski” nastupilo je 14 natjecatelja koji su osvojili sedam medalja.
U stilu golog luka među dječacima do 12 godina srebrnu medalju osvojio je Jan Miljan, u istom stilu Mija Mance u kategoriji kadetkinja osvojila je zlatnu medalju, a u kategoriji juniorki Vanda Kipke također zlatnu. U stilu dugi luk Goran Cmrečak pucao je nešto ispod očekivanog i na kraju zauzeo peto mjesto. U stilu olimpijskog luka među djevojčicama do 14 godina Janja Petrović osvojila je brončanu medalju, među kadetkinjama Regina Novak osvojila je srebrnu dok su među kadetima Jan Siročić i Vinko Kovač zauzeli peto i sedmo mjesto.
Među seniorima u olimpijskom stilu imali smo četiri natjecatelja u raspucavanju, ali jedino je Krešimir Štrukelj uspio proći sve do kraja i osvojiti zlatnu medalju dok su ostali ispali u četvrt finalu. Dobro je pucao Boris Ferlin koji je na kraju uz dodatno raspucavanje s jednom strelom na žalost izgubio od Rađe iz Zagreba, kasnijeg finalista, te na kraju zauzeo peto mjesto, Mladen Kodba zauzeo je šesto mjesto a Božidar Vurušić sedmo mjesto. U stilu standardnog luka među seniorima nakon napetih borbi u raspucavanju Tihomir Miljan je osvojio zlatnu medalju dok je Stjepan Oehler zauzeo četvrto mjesto. (K.Š.)

Izvor: 3056