Sport 08.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STRELIČARSTVO: Šest državnih prvaka!

Protekli vikend u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u streličarstvu, a domačini su bili streličarski klub “Bjelovar” i Hrvatski streličarski Savez. SK “Katarina Zrinski” iz Čakovca nastupio je na ovom prvenstvu sa 12 streličara i dvije ekipe, a ukupno su osvojili 8 medalja od kojih je čak 6 zlatnih s naslovom državnih prvaka!
Prvi su u subotu prijepodne nastupili najmlađi, oni u kategorijama do 14 godina i ostvarili odlične rezultate. U stilu standardni luk među djevojčicama do 12 godina zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Iva Štrukelj, dok se među dječacima do 12 godina u istom stilu zlatnom medaljom i naslovom državnog prvaka okitio Luka Križaić a brončanu medalju osvojio je Izak Feher. Među dječacima do 14 godina u stilu standardni luk zlatnu medalju i naslov državnog prvaka osvojio je Karlo Grudić, četvrto mjesto zauzeo je Nino Bulat, a peto mjesto Erik Birač. Ova trojca streličara ujedno su nastupili u ekipi i osvojili zlatnu medalju.
Isto u subotu ali poslijepodne nastupili su naši streličari u stilu olimpijski luk i ostvarili također dobre rezultate. Među kadetima je nastupio Jura Cmrečak i nakon finalnih borbi zauzeo 5. mjesto. Jako napeto bilo je među seniorima gdje je Igor Marković nakon finalnih borbi zauzeo 9. mjesto, a Mihael Štebih u borbi za broncu tek nakon raspucavanja sa jednom strijelom ipak osvaja 4. mjesto. Zlatnu medalju i naslov državnog prvaka i ove godine osvojio je Krešimir Štrukelj nedavši u finalnim borbama ni malo šanse svim svojim suparnicima. Ova trojica seniora nastupili su i kao ekipa i osvojili srebrnu medalju ispucavši ukupno samo 2 kruga manje od prvoplasirane ekipe “Dubrave” iz Zagreba.
U nedjelju je bilo nastavljeno prvenstvo za stilove složenog i golog luka. Tako je u stilu složeni luk među kadetima nastupio Stephan Šalamon i na kraju zauzeo 9. mjesto. U stilu goli luk među seniorima uspiješno je nastupio Goran Cmrečak, koji je finalnim borbama teško i dramatično, ali zasluženo uspio pobijediti sve svoje suparnike i tako osvojiti zlatnu medalju i obraniti naslov državnog prvaka. (Š)

Izvor: 2915