Sport 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

STRELIČARSTVO: Šest medalja

U nedjelju je u Novom Marofu održan dvoranski streličarski turnir 2x18 m. Streličari iz 17 hrvatskih i jednog srpskog kluba, njih ukupno 99, pokazali su s otpucane dvije serije na 18 m svoju trenutnu spremnost i utreniranost. Natjecatelji “Katarine Zrinski” na ovom turniru nastupili su sa sedam streličara i vratili se doma sa 6 medalja, skoro stopostotni učinak. U najmlađoj kategoriji dječaci do 12 godina olimpijskog stila Mateo Pikl osvojio je treće mjesto. Među djevojčicama do 14 godina olimpijskog stila Marija Rojko osvojila je drugo mjesto, a kod dječaka do 14 godina isto olimpijskog stila najbolji je bio Jura Cmrečak uvjerljivo osvojivši prvo mjesto.
Seniori su također nastupali veoma uspješno. U olimpijskom stilu Božidar Vurušić osvojio je dvanaesto mjesto, Nikola Kovač dobrim završnim serijama osvaja treće mjesto a Krešimir Štrukelj daleko najboljim rezultatom cijelog turnira uvjerljivo osvaja prvo mjesto i ujedno ovim rezultatom ostvaruje prvu normu (od dvije) koja se mora otpucati za nastup na EP koje će se u ožujku 2010. održati u Poreću.
U golom luku Goran Cmrečak s dobro otpucanom drugom serijom osvaja treće mjesto dok Draško Mihinjač iz “Preloga” osvaja četvrto mjesto. Tako je veoma uspješno počela zimska dvoranska sezona koja se nastavlja za dva tjedna streličarskim druženjem u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu.

Izvor: 2847