Sport 06.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

STRELIČARSTVO: Šest naslova državnih prvaka

Protekle nedjelje streličarski klub “Sisa” bio je organizator prvenstva Hrvatske u vanjskom metnom streličarstvu u disciplini 2x70 metara za dobne skupine od kadeta do veterana. Vrijeme je odlično poslužilo više od 140 streličara iz svih klubova diljem Hrvatske koji su mirnom rukom i dobrim okom nizali pogotke u centar mete i tako do samih finalnih borbi za zlatne medalje. Iz SK “Katarina Zrinski” iz Čakovca na ovom prvenstvu nastupilo je čak 22 natjecatelja sa 6 ekipa po čemu su bili najbrojniji klub na prvenstvu.
■ U stilu standardnog luka u kategoriji kadetkinja ekipa u sastavu Ana Štrukelj, Ines Benčik i Iva Štrukelj osvaja zlatnu medalju i naslov državnih prvaka, dok u pojedinačnim borbama Ana Štrukelj osvaja srebrnu medalju a Ines Benčik brončanu. Kod kadeta ekipa „Katarina Zrinski“ u sastavu Jan Siročić, Nino Bulat i Bruno Halabarec osvaja zlatnu medalju i naslov državnih prvaka dok u pojedinačnim borbama Nino Bulat osvaja zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske, a Jan Siročić brončanu medalju. U kategoriji seniora ekipa „Katarina Zrinski“ u sastavu Boris Ferlin, Jurica Zrna i Filip Sever osvaja zlatnu medalju i naslov državnih prvaka. U kvalifikacijskom dijelu turnira izvrsno je pucao Boris Ferlin i svojim osobnim rekordom zauzeo prvo mjesto, međutim u finalnim borbama nedostajalo je malo više koncentracije i iskustva pa je Boris na kraju zauzeo četvrto mjesto.
■ U stilu olimpijskog luka u kategoriji kadetkinja u pojedinačnim borbama izvrsno je pucala Marija Rojko koja na kraju osvaja zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske, dok je u izuzetno napetoj borbi za brončanu medalju Regina Novak u dodatnom raspucavanju s jednom strelom pogodila strogi centar na 60 metara i tako osvojila treće mjesto. U kategoriji kadeta ekipa u sastavu Karlo Grudić, Vinko Kovač i Nikola Geršak zauzela je drugo mjesto i srebrnu medalju, dok u pojedinačnim borbama Karlo Grudić osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorki prvo mjesto i naslov prvaka Hrvatske osvaja Vanda Kipke. Kod seniora nastupile su dvije ekipe, pa tako ekipa “Katarina Zrinski 2” u sastavu Igor Marković, Karlo Cilar i Mladen Kodba osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju a ekipa “Katarina Zrinski 1” u sastavu Mihael Štebih, Božidar Vurušić i Lovro Gradišer osvaja treče mjesto i brončanu medalju. U pojedinačnim borbama izuzetno je bio raspoložen za pucanje Igor Marković koji je u kvalifikacijama zauzeo 7. mjesto ali u finalnim borbama je iz dvoboja u dvoboj pucao sve sigurnije i na kraju osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Krešimir Štrukelj osvojio je treće mjesto i brončanu medalju, a izvrno je pucao i Karlo Cilar koji je na kraju bio peti.
• Za dva tjedna na rasporedu je vanjsko prvenstvo Hrvatske za djecu koje će se održati u Sunji gdje će također nastupiti ekipe streličarskog kluba „Kararina Zrinski“ Čakovec, a time onda i završava ovogodišnja vanjska sezona streličarstva. (Š)

Izvor: 2993