Sport 18.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

STRELIČARSTVO: Štrukelj i Cmrečak državni prvaci

Dosad najbrojnije Prvenstvo Hrvatske s 48 klubova iz Hrvatske održano je nedavno u Novom Marofu, u sportskoj dvorani Ljubešćica. Hrvatski streličarski savez i domaćin turnira “Grebengradski streličari” odlično su organizirali Prvenstvo Hrvatske s preko 200 streličara u stilovima: olimpijski, standardni, goli, složeni i tradicionalni luk. Streličare “Katarine Zrinske” iz Čakovca predstavljalo je 11 streličara, a iz Preloga tri. Vrlo zamorna natjecanja trajala su od 9 do 19.30 sati, ali su najboljima donijela velika zadovoljstva i zaslužena priznanja.
Prvog dana natjecali su se streličari olimpijskog i standardnog luka. Seniorski prvak Hrvatske postao je Krešimir Štrukelj, koji je u konkurenciji 33 streličara pobijedio sve svoje suparnike. Titulom juniorskog viceprvaka okitio se Igor Marković, njemu je greška na nosaču strijele odnijela prvo mjesto. Vanda Kipke u kadetkinjama standardnog luka osvojio je zlato i titulu prvakinje Hrvatske, dok je kadet Stefan Šalamon osvojio broncu.
Ekipa juniora olimpijskog luka u sastavu Igor Marković, Luka Levačić i Fran Ivančić glatko je osvojila titulu ekipnog prvaka Hrvatske, dok to seniorskoj ekipi nije uspjelo. Zbog bolesti Nikolu Kovača zamijenio je Ozren Urem, pa je ekipi “K. Zrinski” nedostajalo desetak krugova te se morala zadovoljiti trećim mjestom.
Drugi dan prvenstva natjecali su se streličari golog, složenog i tradicionalnog luka, i tu se dogodilo iznenađenje turnira! U konkurenciji 29 streličara u golom luku, nakon zamornih eliminacija i finala, prvak Hrvatske postao je Goran Cmrečak, koji predvodi “novu” ekipu seniora, Krešu Štrukelja i Mihaela Štebiha. S 14 krugova prednosti pobijedili su favorizirane ekipe iz Siska, te puno više krugova ekipu “Cekina” iz Varaždina, Preloga te iz Istre. Tako ekipa “K. Zrinski” i u golom luku osvaja prvenstvo Hrvatske. Kadeti iz istog kluba, Miroslava Senčar i Jura Vurušić osvojili su titule viceprvaka Hrvatske, dok je junior složenog luka, Vanja Nikolić, bez konkurencije svom klubu donio još jedno zlato. (Š)

Osam mjeseci bez kune
Četiri pojedinačna prvaka Hrvatske, tri viceprvaka i dva treća mjesta, k tome dvije zlatne ekipe te treće mjesto ekipe seniora, sve je to uspjelo upornim streličarima “Katarine Zrinski” iz Čakovca koji se pravom očekuju primjerenu reakciju sportskih udruga Županije i Grada Čakovca. Naime, već mjesecima, točnije 8 mjeseci, nisu dobili ništa od predviđenih sredstava za redovitu djelatnost sportskog kluba!

Izvor: 2864