Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

STRELIČARSTVO: Štrukelju pehar u Varaždinu

Streličarski klub “Cekin” iz Varaždina bio je domaćin na tradicionalnom Božićnom turniru koji je održan u Areni. Iako se pucalo samo u olimpijskom i složenom luku i samo u juniorskoj i seniorskoj kategoriji nastupilo je čak 140 streličara iz Austrije, BiH, Slovenije i Hrvatske. U prvom dijelu turnira pucalo se 60 strela za rezultat kvalifikacija a zatim su uslijedile eliminacijske borbe, tako da je turnir ukupno trajao devet sati. Pošto se pucalo samo u juniorskoj i seniorskoj kategoriji mete su veličine 3x20cm, što znači da svaka strijela ide u jednu metu koja je smanjena i ima samo krugove od 10 do 6 pa ako streličar pogodi izvan toga tada osvaja nula bodova.
Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ iz Čakovca nastupilo je 12 streličara ali su neki bolesni na žalost morali ostati doma. Svi naši streličari pucali su s olimpijskim lukom. U kategoriji juniora nastup na ovom turniru izborio je Ivo Maček (ima 10 godina, a juniorska kategorija počinje s 18 godina) koji je svojim marljivim treniranjem i rezultatima na posljednjim turnirima pokazao da bi mogao pucati u ovu zahtjevnu metu. Naravno da je Ivo opravdao svoj nastup i s 468 krugova (uz male tehničke probleme) na kraju zauzeo 18. mjesto. Među juniorkama imali smo četiri predstavnice a na kraju je najbolje prošla Marija Rojko koja je zauzela četvrto mjesto, Regina Novak zauzela je peto mjesto, Martina Tkalec zauzela je deveto mjesto a Vanda Kipke je 12. mjesto.
U kategoriji seniora dobro je pucao Krešimir Štrukelj koji je u kvalifikacijama zauzeo prvo mjesto s 578 krugova i lagano prošao četiri kruga do finala gdije su sa slovenskim reprezetativcem Jakom Komočarem otpucali pravu dramu i nakon izjednačenih 5:5 osvojenih bodova nakon pet setova morao je pucati dodatnom strelom da bi se odlučio pobjednik. Komočar je za debljinu strijele bio bliže centru i na kraju osvojio prvo mjesto dok je Štrukelj osvojio pehar za drugo mjesto. U seniorskoj konkurenciji još je odlično pucao sve bolji Mladen Kodba koji nije imao sreće jer se u četvrtini finala susreo sa Štrukeljem pa je Kodba na kraju ipak bio odličan - šesti. Mihael Štebih zauzeo je deveto mjesto, Boris Ferlin 11. mjesto, Božidar Vurušić 14. mjesto, Igor Marković 15. a Tihomir Miljan 22. mjesto.
Ovim turnirom završena je kalendarska godina, a prvi turnir u kalendaru Hrvatskog streličarskog saveza za 2014. godinu organizira “Katarina Zrinski”, 12. siječnja 2014., koji će se održati u dvorani Graditeljske škole. (Š)

Izvor: 3062