Sport 14.03.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

STRELIČARSTVO: Štrukelju titula prvaka države

Streličarski klub “Cekin” iz Varaždina organizirao je u gradskoj Areni dvoransko Prvenstvo Hrvatske za kategorije od kadeta do veterana. Nastupio je oko 120 streličara iz gotovo svih klubova Hrvatske. Iz streličarskog kluba “Katarina Zrinski” Čakovec nastupilo je 8 streličara u kategorijama kadeta, seniora i veterana u stilu olimpijski i goli luk.
Karlo Grudić nastupio je u kategoriji kadeta i u kvalifikacijama zauzeo odlično 3. mjesto.
U drugom djelu turnira, u eliminacijskim borbama Karlo je na žalost izgubio za jedan krug tj. da budemo precizniji za jedan milimetar koliko je falilo da u petoj seriji bude izjednačen rezultat. Karlo je na kraju zauzeo 5. mjesto.
U seniorskoj konkurenciji imali smo čak 5 predstavnika. Božidar Vurušić nije bio baš raspoložen za pucanje pa je nakon kvalifikacija zauzeo 13. mjesto a u eliminacijskim borbama ispao je u osmini finala. Nešto bolje pucao je Karlo Cilar koji je nakon kvalifikacija bio 10. ali u eliminacijama gubi u osmini od našeg Igora Markovića koji s dobrim pucanjem kvalifikacije završava na 6. mjestu. U eliminacijama Marković u četvrtini finala gubi od drugoplasiranog iz kvalifikacija Šandorke i tako Marković na kraju zauzima 5. mjesto. Mihael Štebih je u kvalifikacijama zauzeo tek 7. mjesto zahvaljujući jednoj jako loše ispucanoj strijeli što se kasnije pokazalo kobno jer se u četvrt finalu sastao sa Štrukeljom od kojeg gubi dvoboj i na kraju Štebih zauzima 7. mjesto. Krešimir Štrukelj je daleko najboljim rezultatom u olimpijskom luku osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. U polufinalu eliminacijskih borbi s dvije slabije serije Štrukelj daje šansu Močiniću, ali ipak u finišu ovog dvoboja sa 5 uzastopnih desetki Štrukelj odlazi u finalnu borbu. U finalu svom protivniku Šandorki Štrukelj ne daje ni malo šansi i sa 7:1 osvaja zlatnu medalju i titulu prvaka države.
U konkurenciji veterana u olimpijskom stilu Đuro Turk je nakon kvalifikacija zauzeo drugo mjesto. U polufinalu eliminacija Turk uvjerljivo pobjeđuje Srneca ali u finalu s nešto slabijim serijama ipak gubi od Parašilovcai na kraju osvaja srebrnu medalju. Ekipa seniora „Katarina Zrinski“ u sastavu: Krešimir Štrukelj, Igor Markovič i Mihael Štebih u stilu olimpijski luk osvojila je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske. U stilu goli luk među seniorima nastupio je Goran Cmrečak i u kvalifikacijama zauzeo 6. mjesto. U eliminacijskim borbama Cmrečak je izgubio meč u četvrtini finala i na kraju zauzeo 5. mjesto. (Š)

Izvor: 2968