Sport 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

STRELIČARSTVO: Veliki pehar Slovencima

Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec bio je domaćin tradicionalnog turnira za Veliki pehar Nikole Zrinskog koji se svake godine održava uz proslavu dana županije. Usprkos vjetrovitom i prohladnom vremenu 70-ak streličara otpucalo je turnir, a neki su čak postigli i državne rekorde. Nastupili su streličari iz Slovenije, BiH i Hrvatske.
Od domaćih streličara najbolje je pucao Ivo Maček koji je s olimpijskim lukom u prvoj seriji otpucao fenomenalnih 344 kruga što je novi državni rekord u kategoriji dječaka do 12 godina.
Naravno da je Ivo na kraju osvojio zlatnu medalju, dok je Adrijan Hajdarović zauzeo četvrto mjesto a Krešo Vurušić peto mjesto. Među dječacima do 14 godina Antonio Vuk osvojio je srebrnu medalju. Među seniorima u olimpijskom luku dobro je pucao Mladen Kodba koji je uspio osvojiti brončanu medalju a time je bio i najbolji hrvatski predstavnik, iza odličnih slovenskih reprezentativaca. Karlo Cilar je zauzeo četvrto mjesto ali je trenutak inspiracije imao u dvoboju sa Jaka Komočarem iz Slovenije protiv kojeg je izvrsno pucao te na kraju izgubio za samo jedan krug.
U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina Jan Miljan osvojio je zlatnu medalju. Među seniorima zlatnu medalju osvojio je Tihomir Miljan i s prvom serijom od 314 krugova postigao novi državni rekord. Srebrnu medalju osvojio je Stijepan Oehler.
U stilu goli luk među juniorkama odlično je pucala Marija Rojko te postigla dva državna rekorda, u jednoj seriji i za ukupni rezultat turnira te na kraju osvojila zlatnu medalju. Srebrnu medalju osvojila je Mija Mance. U kategoriji seniorki s golim lukom Vanda Kipke osvojila je zlatnu medalju.
Na kraju turnira Mali pehar Nikole Zrinskog osvojila je ekipa dječaka do 12 godina „Katarine Zrinski“ Čakovec u sastavu: Ivo Maček, Adrijan Hajdarović i Krešo Vurušić, a Veliki pehar Nikole Zrinskog osvojila je slovenska ekipa kadeta iz Kamnika u sastavu Gašper Štrajhar, Žiga Ravnikar i Luka Arnež. (Š)

Izvor: 3081