Sport 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

STRELIČARSTVO: Veteranski rekord Štebiha

Ove subote u novoj gradskoj dvorani u Varaždinu streličarski klub “Cekin” organizirao je turnir 2x18m + 2x25m. Ova disciplina pucala se prvi put od osamostaljenja Hrvatske, a da je ova disciplina prilično zahtjevna govori trajanje samog turnira od sedam sati. Nastupilo je 120 streličara iz hrvatskih i slovenskih klubova. Streličari “Katarine Zrinski” iz Čakovca nastupili su s 19 natjecatelja i osvojili 10 medalja: 6 zlatnih, 1 srebrnu i 3 brončane.
U kategoriji djevojčica do 12 godina standarni luk, prvo mjesto osvojila je Iva Štrukelj, dok je među dječacima iste dobne skupine olimpijskog luka Mateo Pikl osvojio je 3. mjesto. U kategoriji djevojčica do 14 godina olimpijski luk prvo mjesto osvojila je Regina Novak, drugo mjesto pripalo je Ani Štrukelj, treće mjesto osvojila je Marija Rojko a Mija Mance osvaja četvrto mjesto. U kategoriji dječaka do 14 godina Leon Pečarić na svom prvom službenom turniru osvaja treće mjesto, Nikola Geršak peto, a Vinko Kovač šesto mjesto. Među kadetima standardnog luka Stephan Šalamon osvojio je prvo mjesto, a u kategoriji kadetkinja golog luka Miroslava Senčar osvaja isto prvo mjesto.
Jura Cmrečak u kategoriji kadeta olimpijskim lukom osvojio je peto mjesto.
Igor Marković u kategoriji juniora olimpijskim lukom osvojio je prvo mjesto,a Vanja Nikolić također osvaja prvo mjesto u kategoriji juniora složenim lukom. Naši streličari u seniorskoj kategoriji prošli su nešto slabije, pa je tako Krešimir Štrukelj zauzeo treće mjesto, Nikola Kovač četvrto, a Božidar Vurušić 11. mjesto. U seniorskoj kategoriji golog luka Goran Cmrečak osvojio je četvrto mjesto.
I šećer na kraju. Mihael Štebih nastupio je u veteranskoj kategoriji olimpijskog luka i uvjerljivo osvoji prvo mjesto s najboljim rezultatom turnira među olimpijskim lukom. Ovaj rezultat ujedno je i novi veteranski državni rekord.

(Š)

Izvor: 2859