Sport 22.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STRELIČARSTVO: Vitez Grada Čakovca

Protekle nedjelje Streličarski klub „Katarina Zrinski“ iz Čakovca organizirao je 18. turnir „Vitez grada Čakovca“ koji je veoma nadahnutim govorom otvorio zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović. Lagana kišica malo je ometala streličare u prvom dijelu turnira, ali u drugom dijelu u raspucavanju na jabuku za titulu Viteza grada savršeno je poslužilo hrabre streličare koji su došli iz 11 klubova cijele Hrvatske.
Osam naših streličara osvojilo je 7 medalja. U kategoriji djevojčica do 12 godina standardnog stila Iva Štrukelj osvojila je zlatnu medalju s novim osobnim rekordom od 548 krugova, dok među dječacima iste kategorije i stila Izak Feher osvojio zlatnu, a Luka Križaić srebrnu medalju.
U stilu olimpijski luk među dječacima do 14 godina Karlo Grudić osvojio je srebrnu medalju i ostvario osobni rekord na 40 metara, od 312 krugova. Svoj prvi službeni nastup na turniru ostvario je Karlo Cilar i osvojio srebrnu medalju. U seniorskoj konkurenciji olimpijskog stila Krešimir Štrukelj osvojio je srebrnu medalju, a Mihael Štebih brončanu, dok je Božidar Vurušić zauzeo peto mjesto.
U drugi dio natjecanja plasirali su se po 4 najbolja streličara po stilu u apsolutnoj kategoriji od kadeta do veterana za titulu Viteza, te petero u kategoriji za titulu Malog Viteza.
Najpreciznija među djecom bila je IVA ŠTRUKELJ iz SK „Katarina Zrinski“ koja dva puta pogađa jabuku i time osvaja titulu Malog Viteza za 2011. godinu. U seniorskoj kategoriji to je uspjelo Robertu Šandorki iz SK „Rijeka“ koji osvaja titulu Vitez grada Čakovca za 2011. godinu.

Izvor: 2930