Sport 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Susret osoba s invaliditetom

Društvo distrofičara, dječje i cerebalne paralize Čakovec organiziralo je u Podbrestu jubilarni 25. susret osoba s invaliditetom pod nazivom “Jesen v Međimurju”. Sudjelovalo je 15 ekipa s različitim stupnjevima invalidnosti iz Čakovca, Ivanca, Križevaca, Varaždina, Ludbrega, Koprivnice, Bjelovara, Rijeke, Pule, Donje Stubice, Murske Sobote i Čitluka. Natjecali su se u visećoj kuglani, pikadu, vožnji invalidskim kolicima, šahu i belotu.
Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Mura Čakovec predstavljali su Tomica Obadić, Saša Brodar, Ana Lovrenčić, Nenad Vrbanec, Tihana Lesjak, Mario Rašperger i njihovi voditelji Josip Lesjak i Goran Mihinjač. Natjecali su se u visećoj kuglani i pikadu. Iako su se zdušno borili u samo dvije discipline s osobama većih intelektualnih sposobnosti na kraju su ekipno zauzeli 11. mjesto što predstavlja veliki uspjeh u tako jakoj konkurenciji.
Organizator se pobrinuo da svi natjecatelji budu pogošćeni dobrim ručkom, kolačima, sokovima, kavom i tortom povodom jubileja te dobrom zabavom uz ples i bogatom tombolom. (g.m.)

Izvor: 3050