Sport 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

SUSRETI: Rajko Magić, trener Intera iz Zaprešića

Na nedavnoj prijateljskoj nogometnoj utakmici Strahoninca i Intera iz Zaprešića susreli smo Rajka Magića (58), rođenog Čakovčanca, trenera Intera iz Zaprešića. Magić je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio mnoge hrvatske klubove - Šibenik, Hrvatski dragovoljac, Istru, Kamen Ingrad i Slaven Belupo a u sezoni 1992./93. i Čakovec u prvoj ligi. Trenirao je i u Sloveniji (Dravograd) dok je bio pomoćnik Branku Ivankoviću na klupi Dinama i na klupi kineskog Shandong Lunenga. Nakon što je Ivanković napustio klupu tog kineskog kluba, trenirao ih je četiri mjeseca da bi se nakon toga vratio u Hrvatsku. U Interu je prihvatio posao sportskog direktora, funkciju koju je ranije obnašao i u Slaven Belupu, da bi nakon teške situacije ponovo sjeo na trenersku klupu Intera kojeg nije uspio spasiti od ispadanja ali sada ostvaruje odlične rezultate u 2. HNL i na putu je povratka u elitni razred. Iskoristili smo susret te ga pitali prati li zbivanja u međimurskom sportu?
- Pratim koliko mogu, uglavnom kada dođem u posjet bratu Damiru obavezno pročitam tjednik »Međimurje« kao i izvještaje u Sportskim novostima.
• Kako komentirate da je međimurski nogomet pao na niske grane s obzirom da nema niti prvoligaša niti drugoligaša?
- Jako me to rastužuje i izgleda mi gotovo nemoguće da je međimurski nogomet pao na tako niske grane s obzirom na talent Međimuraca, interes te masovnost. Međimurje nema predstavnika niti u drugoj a kamoli u prvoj a gotovo pola treće HNL-sjever čine međimurski klubovi. To znači da među njima zasigurno ima dvadeset igrača koji vrijede i s kojima bi se stvorio kvalitetni drugoligaš samo da se nađe zajednički interes i cilj.
• S obzirom na ogromno iskustvo u sportu što biste predložili odgovornima da se što prije kvaliteta sporta podigne na veću razinu?
- Objektivno i realno ljudi koji trebaju brinuti o sportu zajedno s odgovornima iz Županije i Grada svi zajedno trebaju sjesti za stol, napraviti projekt i sprovesti ga i to ne samo u nogometu već i u kompletnom sportu jer Međimurje nema niti jednu ekipu koja bi ozbiljnije prezentirala cijelu županiju.
Tekst i foto
Zlatko Premuš

Izvor: 3048