Sport 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Suzbiti nedolična ponašanja na nogometnim terenima!

Na inicijativu predsjednika Međimurskog nogometnog saveza Mate Kljajića u čakovečkom Hotelu Park održan je sastanak svih sedam međimurskih trećeligaša (Međimurje Čakovec, Čakovec, Nedelišće, Polet Sveti Martin na Muri, Mladost Prelog, Graničar Kotoriba i Rudar Mursko Središće). Razgovaralo se o sedam odigranih prvenstvenih kola, a dana je i informacija što klubove čeka u sljedećoj sezoni kad se mijenja sustav natjecanja. Uz predsjednika Kljajića od strane Međimurskog nogometnog saveza bio je prisutan i tajnik Darko Jambrović, a klubove su predstavljali predsjednici i treneri.
Predsjednik Kljajić skrenuo je pozornost klubovima na neka nedolična ponašanja pa čak i fizičkog obračuna što svakako ne služi na čast nikome, a posebno onima koji obavljaju odgovorne dužnosti u svojim klubovima. Upozorenje treba shvatiti kao dobronamjerno i u cilju da se takvi incidenti više ne događaju, posebno s razloga što se svi međusobno dobro poznaju, a neki su događaji očito „pobjegli“ kontroli da su čak i pod policijskom istragom. Zato je posebno apelirao sve nazočne da u daljnjem tijeku prvenstva u prvom planu bude fer, sportsko i korektno ponašanje, te da se međusobna suradnja poveća i učvrsti jer 7 međimurskih klubova čini skoro pola 3. HNL-sjever.
Data je i informacija o najavljenom i već poznatom novom sustavu natjecanja za 2014./15. sezonu te nova informacija oko dogovora s Varaždinskim nogometnim savezom oko natjecanja u zajedničkoj Međužupanijskoj ligi za klubove koji budu stekli uvjete za to.
Svi nazočni složili su se s predsjednikom Saveza i njegovom korisnom diskusijom i apelom da nekim događanjima nije mjesto na sportskim terenima te da u buduće treba takve stvari izbjegavati i nema im mjesta na sportskim terenima. Zajednički je i zaključak svih da se mora maksimalno poraditi i na varijanti da 3. HNL-istok ipak bude podijeljena na dvije skupine zbog troškova natjecanja što je svima danas najveći problem.
Najodgovorniji iz MNS-a dobili su mandat klubova da u HNS-u porade na rješavanju tog vrlo aktualnog problema.
Josip Freiler

Stoljeće nogometa u Prelogu
Predsjednik NK-a Mladosti Prelog Josip Zvonarek iskoristio je priliku da sve predstavnike međimurskih trećeligaša pozove na proslavu evidentnog jubileja kluba, 100. godišnjice igranja nogometa u Prelogu, koja će se održati 19. listopada u Prelogu, što pak je velika stvar za međimursku sportsku, posebno nogometnu javnost. (j.f.)

Izvor: 3050