Sport 23.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 11:13.

Suze na sprovodu Marina Šuice

Prostori Teniskog kluba “Franjo Punčec” Čakovec bili su pretijesni za sve prisutne na komemorativnom skupu povodom prerane i tragične smrti ponajboljeg hrvatskog, europskog i svjetskog juniora, mladog tenisača Čakovčanina Marina Šuice (15) koji je tragično stradao u Mađarskoj. Njegova smrt pogodila je cijelu Hrvatsku te teniski svijet.
Marin je preminuo u bolnici u Mađarskoj nakon što se šest dana borio za život. Nesreća se dogodila na autocesti kraj grada Szekesfehervara. Vozilo kojim je upravljao trener mladog Čakovčanina Saša Tuksar velikom se brzinom sudario s teretnjakom. Mladi je tenisač s teškim ozljedama glave, opasnima po život, prebačen u bolnicu u Szekesfehervaru, no usprkos velikoj skrbi mađarskih liječnika, Marin se nije uspio oporaviti te je izgubio najvažniji meč svog kratkog života. Njegovi roditelji, majka Palmira i otac Nikola svih su šest dana probdjeli kraj njega.


Šuica je bio najbolji junior svijeta u kategoriji do 16 godina i jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Hrvatskoj. Gubitak tog velikog teniskog talenta duboko je pogodio čakovečku sportsku sredinu. Komemoraciji, a kasnije i pokopu na čakovečkom groblju, uz velik broj prisutnih, oprostili su se roditelji i brat Marko, uplakani prijatelji i članovi obitelji, kao i teniski dužnosnici, predstavnici Grada Čakovca i Međimurske županije... Na sprovodu je bilo više od tisuću ljudi, uglavnom Marinovih sugrađana. Rijetki su mogli sakriti suze.
Od Marina Šuice na komemoraciji su se dirljivim riječima oprostili predsjednik čakovečkog Kluba Josip Sabolek i izbornik mlade hrvatske teniske reprezentacije Čakovčanin Nikola Horvat. Iako je bio vrhunski tenisač, Marin je bio i puno više od toga, isticali su njegovi prijatelji i rodbina. »Izgubili smo odličnog prijatelja i uzornog mladog čovjeka. Marin nije bio velik samo zbog svojih rezultata«, riječi su kojima se Čakovec oprostio od 15-godišnjeg Šuice.
Na čakovečkom groblju koje će Marinu biti posljednje počivalište govorili su tajnik Kluba Bojan Ružić i posebno dirljivo otac Nikola Šuica. (jf, th)

Izvor: 2891