Sport 07.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

SV. MARIJA: Godišnje druženje ribiča

Slijedom tradicije Sportsko ribolovno društvo “Klen” iz Svete Marije upriličilo je u svom domu druženje sa sponzorima i donatorima kluba. Okupili su se svi koji su kroz minulu godinu pomagali ribičima koji su im prezentirali natjecateljske rezultate ekipe i pojedinaca.
U ekipnim natjecanjima seniori, seniorke, juniori i kadeti su se natjecali za Kup HSRS-a. Do završnice su došli seniori, te kadeti kadetkinje. Za seniore je natjecanje održano na staroj Dravi kod Bilja u vremenu od 10. do 12. srpnja, zauzeli su 16. mjesto od 18 ekipa. Nastupili su Želimir Pavlic, Kristijan Komorski i Darko Orehovec. Kadeti i kadetkinje su se natjecali u Budakovcu kod Virovitice od 26. do 28. lipnja. Kadeti Ervin Škoda, Dražen Slaviček i Tomislav Orehovec zauzeli su 4. mjesto u konkurenciji 20 ekipa, a kadetkinje Tena Orehovec, Mirjana Mutak i Sara Strbad su bile 9. od 11 ekipa. Liga HSRS-a obuhvatila je natjecanje seniora koji su bili u prvoj ligi u lovu udicom na plovak u čemu se natjecala i mladež, a natjecali su se i u ligi ribolov pastrva leptirom. U konkurenciji prvoligaša nastupili su Darko Kolarić, Dragutin Peter, Igor Mihalic, Božidar Blažinčić, Želimir Pavlic i Marijan Mutak. U konkurenciji 12 ekipa zauzeli su 10. mjesto kojim nisu zadržali status prvoligaša jer su iz lige ispale 4 ekipe. Liga ribolov pastrva leptirom održana je u pojedinačnoj konkurenciji kroz 7 kola. Nastupilo je sveukupno 12 natjecatelja. U ligi mladeži u-18 nastupio je 21 natjecatelj, a lovilo se je 8 kola. Natjecao se Dominik Peter koji je osvojio 15. mjesto.
Ribiči Klena su se natjecali i u sklopu SSRD MŽ-e. u Prvoj međimurskoj ligi od 13 ekipa Svetomarčani su bili 6., a to mjesto su ostvarili Kristojan Komorski, Miroslav Škoda, Goran Posavec i Stjepan Orehovec. Vrijedan je uspjeh Komorskog koji je bio u toj ligi kao pojedinac treći. Tu su se natjecali juniori i kadeti.
Spomenuto je natjecanje između Saveza sportsko ribolovnih udruga MŽ-e i Saveza županije Zala iz Mađarske. Sudjelovalo je 9 ekipa. Klen je osvojio 2. mjesto. Od ostalih natjecanja u kojima su sudjelovali ribiči Klena su istaknuta Kup Općine Sveta Marija, 3. Kup Međimurska pastrva, Natjecanje prijateljstva-15 kup, Velika nagrada Svete Marije-18. kup. Spomenute su i ostale aktivnosti kojima se promovirala turistička ponuda Svete Marije, odnosno manifestacija Ljeto ribe uz Dravu. U zaključku je Antun Kedmenec, tajnik Klena, istaknuo:
- Ova 2009. je bila najuspješnija u natjecateljskom smislu u što je u ekipnoj konkurenciji bilo uključeno 30 seniora, 2 senioke, 6 juniora, 2 juniorke, 5 kadeta i 3 kadetkinja. Na pojedinačnom natjecanjima sudjelovala su 39 natjecatelja. Ako se sve zbroji onda smo od travnja do listopada ove godine sudjelovali na 87 raznih natjecanja, što u prosjeku daje 13 natjecanja tijekom mjeseca, a u jednom danu su se natjecale čak 4 ekipe, rekao je.
Na kraju je posebnu zahvalnost izrazio poduzeću VIGMA d.o.o. Prelog kao generalnom sponzoru i Općini Sveta Marija. Nisu mimoiđeni ni ostali sponzori i donatori bez kojih se tako evidentni rezultati ne bi mogli ostvariti.
Mladen Grubić

Izvor: 2854