Sport 25.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

SVETA MARIJA: Kad se prijatelji rastaju

- Znam da godine nose svoje, da nam noge postaju olovne, a želja za pokojom nogometnom utakmicom još uvijek tinja, unatoč tome mi postajemo sve udaljeniji.
Okupio sam vas danas ovdje kako bi se prisjetili dana kada su nogometni klubovi iz Kotoribe i Svete Marije bili kao „braća“ kada smo se godišnje vidjeli i po nekoliko puta što znači da je svaka utakmica bila izazov za novom. Kako su godine prolazile ti su susreti bili sve rjeđi, da bi na kraju i prestali.
No do rastanka ne može doći samo tako, on se mora dogoditi na nogometnom travnjaku i zato sam odlučio organizirati ovaj susret, rekao je u subotu 1. lipnja Ivan Kenđel iz Svete Marije nakon prijateljskog nogometnog susreta nogometaša koji su nekada „palili i žarili“ travnjake ovog međimurskog kutka. Susreli su se veteranski sastavi Mladosti iz Svete Marije i Graničara Kotoriba. Premda se oni kao klubovi organizirano ne natječu, igrali su „dečki“ kao da im je na leđima dvadeset, a ne pola i više stoljeća. Na igralištu za Jadanom u Svetoj Mariji posljednji nogometni susret odigrala su ta dva kluba. Pobijedili su gosti rezultatom 3:0 (Vlah i Golub) no on je ovaj put bio u drugom planu. Susret je odigran pod sloganom „U boj, u boj“ i bio je na spektakularan način, izazovnim plakatima najavljivan u Svetoj Mariji.
Domaćini su se pobrinuli da svaki sudionik utakmice na kraju dobije prigodno priznanje na kojem je pisalo:“….za hrabro izlaganje pogibelji u požrtvovnoj borbi za posjedom lopte na terenu te uspješno savladavanje ležećeg položaja na bojnom bolju za Jadanom“. Kotoripčani su u riječima zahvale rekli kako nogometnom druženju još nije kraj jer smatraju kako će ono biti zaokruženo kada im oni uzvrate gostoprimstvo.
U ime Kotoripčana domaćinima se biranim riječima obratio Zdravko Repalust, naglasivši da je jedan period njihovog životnog puta već tinjajući, ali raduje što će ih prijateljstvo dovijeka povezivati.
Slavu nogometaša Mladosti su branili: Zdravko Barić, Zdravko Bobić, Ivica Golubić, Vlado Golub, Vlado Gašparić, Stjepan Kranjec, Stjepan Kedmenec, Ivan Kenđl, Slavko Kvakan, Mijo Janković, Ivan Mustač, Antun Mandlin, Drago Posavec, Vlado Poljak, Antun Pongrac, Zdravko Sabol, Ivan Štrok, Zlatko Zadravec i Tomica Štefić. U redovima Kotoripčana to su bili: Zvonko Pišpek, Vinko Matotek, Josip Siladi, Ivan Čmrlec, Marijan Rusak, Zdravko Repalust, Zvonko Šavora, Antun Vlahek, Ljudevit Golub, Željko Matotek, Ivan Hertelendi, Mladen Golub, Ladislav Fundak i Marijan Vlah.
Tekst i foto
Mladen Grubić

Izvor: 3035