Sport 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

SVETI MARTIN: 120 mladih nogometaša

Škola nogometa ‘Sveti Martin’ djeluje u sklopu NK-a “Polet” sa 120 djece unutar šest dobnih kategorija od 6 do 18 godina i u natjecanjima postiže vrlo značajne rezultate.
Kategorija do 6 godina nije obuhvaćena natjecateljskim dijelom, već samo trenažnim, a svoje napredovanje vrednuje u prijateljskim susretima i gostovanjima na turnirima. Uzrast -8, Bratstvo Jurovec, natječe se u Međimurskoj ligi početnika s protivnicima iz Mladosti Prelog, Međimurje, Omladinac Novo Selo Rok, Rudar Mursko Središće, Šenkovec i Sloga Čakovec, te na kraju jesenskog dijela prvenstva zauzima 4. mjesto. Limači, mlađi pioniri i pioniri natječu se u II. HNL-zapad u konkurenciji s klubovima Ivančica, Novi Marof, Mladost Prelog, Sloga Čakovec, Spartak Mala Subotica, Nedelišće i Graničar Kotoriba. Na kraju jesenskog dijela natjecanja limači zauzimaju 4. mjesto, mlađi pioniri su na 2. mjestu, dok su pioniri vodeći. Pioniri u-15 natječu se u Međimurskoj ligi i na kraju jeseni zauzimaju 1. mjesto na ljestvici svoje skupine. Juniori (u-17) natječu se u III. HNL-sjever u kadetsko-juniorskoj ligi u konkurenciji s ekipama Graničar Kotoriba, Mladost Prelog, Rudar, Ivančica, Međimurje II i Nedelišće, a polusezonu završavaju na 3. mjestu.
Pauzu do početka proljetnog dijela natjecanja ekipe ŠN Sveti Martin iskoristit će gostovanjima na turnirima, a pred početnicima i limačima je i izazov zimske lige. (bh)

Izvor: 3059