Sport 06.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Svi su zgroženi “navijanjem” Skitnica!

Međimurski derbi 3. HNL-istok između Nedelišća i Mladosti iz Preloga, odigran pretprošlog kola, zasigurno je zadovoljio oko 400 gledatelja. Ipak, utakmicu su zasjenili domaći navijači, skupina “Skitnice”, koji su pretjerali sa slavljem bacajući dimne bombe na igralište ali i pored gostujuće klupe s rezervnim igračima. Pored toga, vrijeđali su gostujuće igrače, njihovog čelnog čovjeka te sam grad pogrdnim riječima. Iz oba kluba osudili su takvo “navijanje”.
■ IVICA MIHALIĆ, PREDSJEDNIK NK “NEDELIŠĆE”: Najoštrije osuđujemo ispade pojedinaca
- Izražavamo duboko žaljenje i najoštrije osuđujemo huliganske ispade pojedenih navijača “Skitnica” koji su ovime nanijeli neprocjenjivu štetu, jer umjesto da smo uživali nakon utakmice u slavlju zaslužene pobjede mi smo tužni, osramoćeni i stavljeni na rub srama međimurske sportske javnosti. Upućujemo javnu ispriku sportskim prijateljima NK Mladosti iz Preloga, Upravi, igračima i navijačima kluba te svima koji su bili na ovoj utakmici i koji su se osjećali uvrijeđeni. Posebno bih naglasio da u Prelogu na našem gostovanju nije bilo nikakvih problema, pa nam je zbilja neugodno što i kod nas derbi nije mogao proći u takvom ozračju. Moram na žalost konstatirati i da se nismo najbolje organizacijski pripremili za utakmicu, stoga snosimo i mi dio krivice za nemile događaje. Također treba posebno naglasiti da se prema neslužbenim saznanjima vodi istraga od strane policije o svim tim događajima.
■ IVICA RADIKOVIĆ, PREDSJEDNIK NK “MLADOST”: Takva vrijeđanja i omalovažavanja nismo zaslužili
Predsjednik Mladosti Ivica Radiković bio je jako razočaran, dugo nije htio komentirati događanja da bi ipak “otvorio dušu”:
- Prvo bih čestitao domaćinu na zasluženoj pobjedi. Ne mogu vjerovati da su nam se svi ti nemili događaji dogodili u međimurskom derbiju, koji je morao biti praznik nogometa a na kraju bio je jedna velika sramota. Takva vrijeđanja, takva poniženja ničim izazvanim nismo zaslužili. Želio sam smiriti strasti te nisam želio biti na našoj klupi koja je tokom 90 minuta utakmice od strane njihovih ‘navijača’ Skitnica (smještenih na svega 20-ak centimetara od klupe!) bila izložena svinjarijama, što je sramota i za njihov klub koji nije reagirao. Nakon 6-7 bačenih baklji i petardi na teren, da čovjek ne povjeruje, bacili su dimnu baklju i među rezervne igrače, zatim su polijevali našeg trenera a da ne govorim o prostačkim i krajnje nekulturnim navijanjem od kojeg su se grozili mnogobrojni gledatelji koji su došli na utakmicu diljem Međimurja. Stvarno ne znam kuda sve to vodi i dali ima smisla biti u sportu i boriti se za njegov boljitak.
► KAZNA NEDELIŠĆU 3.000 KUNA - disciplinski sudac 3. HNL-istok Josip Lesjak izrekao je kazne za oba kluba. Tako predstavnik Mladosti iz Preloga Antun Radiković zbog psovanja sucima neće moći obnašati svoju dužnost u sljedeće dvije utakmice, dok se NK Nedelišće kažnjava s 3 tisuće kuna zbog slabe organizacije utakmice. Na osnovu odluke Disciplinskog suca može se ponijeti žalba 8 dana po primitku zapisnika. (Zlatko Premuš)

Izvor: 2871