Sport 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

TENIS: ATP turnir u Čakovcu

Teniski klub Franjo Punčec Čakovec dvanaestu godinu zaredom organizator je međunarodnog seniorskog teniskog turnira uvrštenog u kalendar ITF-a (Međunarodne teniske federacije) koji se boduje za ATP rang-listu. Vrijedi podsjetiti da je tradicija turnira još i znatno duža jer je taj turnir pokrenut desetak godina prije uvrštenja u kalendar ITF-a.  

Turnir će se održati od 16. do 23. kolovoza, za kada je predviđeno održavanje finalnog susreta. Interes za turnir je velik, uz glavni turnir (32 igrača) održat će se i kvalifikacije (64 igrača) koje će biti popunjene do posljednjeg mjesta. Za turnire su prijavljeni igrači iz šesnaest država: Austrije, Francuske, Slovačke, Slovenije, Italije, Njemačke, Mađarske, Češke, BiH, Velike Britanije, Crne Gore, Švicarske, Srbije, Makedonije, Rusije i Hrvatske.

Glavni pokrovitelj turnira je Grad Čakovec, a pokrovitelj Međimurska županija, što pokazuje da je i sredina prepoznala značaj futures turnira koji je izvrsna promocija za grad i županiju budući da svake godine ugosti stotinjak sudionika iz čitavog svijeta. No, u sportskom, teniskom smislu, najveći značaj „futuresa“ je u tome što daju priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za osvajanje ATP bodova i tako olakšavaju prelazak iz juniorskog u profesionalni, seniorski tenis. I ove godine na turniru se očekuje i nazočnost velikog broja uzvanika, novinara i teniske publike iz cijele Hrvatske i inozemstva. Uz turnir će se održati i brojne popratne manifestacije: koncerti, dječji dan na glavnom gradskom trgu, players party i druge.

Izvor: 3094