Sport 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

TENIS: Iva Mekovec osvojila Budvu

Nakon šestomjesečne stanke zbog bolesti, čakovečka tenisačica, 18-godišnja Iva Mekovec vratila se profesionalnom tenisu i odmah osvojila Futures u Crnoj Gori - Budva Open. U finalu turnira vrijednog 10.000 američkih dolara Iva je svladala Katarinu Jokić iz BiH rezultatom 6:0, 1:6, 6:3. Osvajanjem ovog turnira, a to joj je treći ITF turnir u dvije godine seniorske profesionalne karijere, osvojila je 12 novih bodova na WTA listi. Ivin uspjeh dopunila je Ema Mikulčić, koja je došla do četvrtfinala, a u paru s Raičević i osvojila turnir!
Mekovec pobjednica i Podgorice
Iva Mekovec i Ema Mikulčić nastupile su i na ITF turniru nagradnog fonda 25.000 dolara u Podgorici. Vrlo dobar rezultat ostvarile su obje naše igračice na turniru parova. Iva Mekovec zajedno s Crnogorkom Vladicom Babić osvojila je turnir, dok je Ema u paru s Njemicom Dejanom Raičiković stigla do polufinala. U pojedinačnoj konkurenciji Iva je zaustavljena u prvom kolu glavnog turnira, a Ema u kvalikacijama.

Desetogodišnja Antonia Ružić, članica TK Franjo Punčec Čakovec na regionalnom Mastersu za dječake i djevojčice do 10 godine koji je održan u Koprivnici potvrdila je svoj veliki talenat. U konkurenciji djevojčica do 12 godina Antonia je u prvom dijelu natjecanja sve svoje protivnice u grupi pobijedila bez izgubljenog gema, da bi u finalnom susretu pobijedila Varaždinku Laru Hraščanec 4:1 4:1. Među dječacima Roko Babić zauzeo je četvrto mjesto u srebrnoj skupini. U brončanoj skupini Lukas Branilović zauzeo je prvo, a Nik Kaučić drugo mjesto.

I TEAM KUP, SENIORI
K. Škvorc u finalu
U organizaciji zagrebačkog I Teama održan je turnir za seniore i seniorke na kojem je nastupio i čakovčanin Karlo Škvorc. U konkurenciji seniora Karlo je stigao do finala turnira gdje je poražen od Ivana Lovrića (TK Chromos) 6:2 6:1.
Na turniru je Karlo bio postavljen za trećeg nositelja a do finala je pobijedio Marina Sinovčića (TK Ogulin) 6:2 6:3, Karla Bošnjaka (TK Vrbovec) 6:1 3:0, predaja, i u polufinalu Franu Pavića (TK San spin) 7:6 6:3.

Izvor: 3048