Sport 26.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

TENIS: Iva Mekovec pobjednica Bola

ITF 10.000 BOL

Iva Mekovec pobjednica Bola

Iva Mekovec nastavila je s odličnim rezultatima ove sezone. U nastavku serije profesionalnih ITF turnira nagradnog fonda 10.000 dolara u Bolu Iva je, nakon plasmana u finale na prethodnom, osvojila turnir. Ovo je njezin, nakon Innsbrucka, drugi osvojeni turnir ove godine. Bila je više nego uvjerljiva na cijelom turniru, sve pobjede nanizala je bez izgubljenog seta, od prvog kola do finalnog susreta. U prvom kolu bila je bolja od Slovakinje Martine Husarove 6:3 6:0, u drugom od Poljakinje Zuzanne Maciejewske 6:2 6:2, u četvrtfinalu od Šveđanke Ellen Allgurin 6:3 6:3 i u polufinalu od Čehinje Gabriele Pantuckove 6:3 6:2. U finalu je s 6:4 6:1 pobijedila mladu hrvatsku igračicu Janu Fett.

 

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE DO 14

Punčecu šesto mjesto

U organizaciji Teniskog kluba Đakovo, održana je završnica Ekipnog prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina na kojem je nastupilo 8 ponajboljih ekipa tog uzrasta. Na prvenstvo se plasirala i mlada ekipa Punčeca osvajanjem prvog mjesta u regiji TSSH i pobjedom u dodatnim kvalifikacijama s Đakovom.

Prvo kolo protiv drugih nositelja i pobjednika prvenstva, I Teama dononijelo je očekivani poraz. Zagrepčani su bili više nego uvjerljivi i pobijedili maksimalnim rezultatom 9:0. Poraz od I Teama Čakovčane je odveo u razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. U susretu protiv Osijeka ekipa Punčeca bila je bolja i zasluženo slavila s 5:4. Pobjede u pojedinačnim susretima za Čakovčane ostvarili su Leonarda Horvat, Nika Šarić, Antonia Ružić i Teodor Zlatar te mješoviti par Leonarda Horvat / Teodor Zlatar. Nedjeljni susret protiv Kvarnera iz Rijeke odlučivao je o petom mjestu. Ovog puta zabilježen je minimalan poraz rezultatom 5:4. Peto mjesto pripalo je Riječanima, a šesto Čakovčanima. I ovaj su put bolji dio bile djevojke (Leonarda Horvat, Antonia Ružić i Ema Matjačić) koje su slavile u sva tri pojedinačna susreta. Pobjeda ženskog para Antonia Ružić / Nika Šarić bila je nedostatna za konačnu pobjedu.

Izvor: 3100