Sport 04.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

TENIS: Ivi Mekovec prvi WTA bodovi

Iva Mekovec odlično je počela svoj ulazak u profesionalne teniske vode i skupljanje WTA bodova liste najboljih svjetskih tenisačica. Na međunarodnom ITF turniru 10.000 USD u Bolu na Braču nakon ostvarene četiri pobjede u kvalifikacijama plasirala se u glavni turnir gdje je u prvom kolu odličnom igrom pobijedila drugu nositeljicu Talijanku Juliju Mayr (226. tenisačicu svijeta!) rezultatom 6:1 6:3. Nažalost, u drugom kolu zaustavljena je od Francuskinje Gaud sa 6:4 6:2. Na turniru u Bolu u glavnom turniru (s pozivnicom organizatora) nastupila je i druga naša igračica Ema Mikulčić. Pobjedom u prvom kolu protiv Čehinje Borecke plasirala se u drugo kolo gdje je također zaustavljena od kvalifikatice Friedsam iz Njemačke rezultatom 7:5 6:1.
Nakon Bola serija turnira Biseri Dalmacije nastavljena je u Hvaru. Iva Mekovec ponovo je bila odlična. U glavnom turniru nastupila je s pozivnicom organizatora. U prvom kolu savladala je Norvežanku Flood 6:3 6:2, u drugom kolu Talijanku Cigui (finalistica turnira u Čakovcu prošle godine) 6:0 4:6 6:3, ali je u četvrtfinalu zaustavljena od Francuskinje Gaud rezultatom 6:3 6:3.
PRVENSTVO HRVATSKE DO 16 GODINA
Ćorić i Vlahinić prvaci Hrvatske
Na terenima TK “Franjo Punčec” Čakovec održano je Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke do 16 godina. Nastupio je 51 junior i 31 juniorka. U konkurenciji juniora nastupili su svi ponajbolji juniori što ih hrvatski tenis ima, dok je konkurencija juniorki slabija neigranjem nekolicine ponajboljih igračica. Petnaestogodišnji Zagrepčanin Borna Ćorić potvrdio je svoj vanserijski potencijal i uvjerljivo osvojio još jednu titulu prvaka Hrvatske, dok je kod juniorki naslov otišao Marijani Vlahinić iz TK Dubrovnik. Najbolji rezultat od domaćih predstavnika postigao je Karlo Škvorc, četvrti nositelj na turniru. Pobjedama protiv Huzjana 6:0 6:2 i Serdarušića 6:2 6:0 plasirao se u četvrtfinale gdje je zaustavljen od kasnijeg pobjednika turnira Ćorića sa 3:6 2:6. Ena Babić u prvom kolu bila je bolja od Mirne Zadro 6:0 6:0 ali je u drugom kolu izgubila od prve nositeljice Ane Konjuh 1:6 2:6.

Croatia Cup na ‘Punčecu’
Teniski klub Franjo Punčec Čakovec dvanaestu godinu za redom organizator je Croatia Cupa, međunarodnog teniskog turnira za dječake i djevojčice do 12 godina uvrštenog u kalendar Tennis Europe. Turnir je počeo jučer (u ponedjeljak, 2. svibnja), a potrajat će do subote, 7. svibnja na terenima kluba u Čakovcu. Ove godine na turniru sudjeluju tenisači iz Austrije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Švicarske, Izraela, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Slovačke, Turske, Litve, Nizozemske, Moldavije, Bjelorusije, Belgije i Hrvatske, a očekuje sve i veliki broj uzvanika, novinara i teniske publike iz Hrvatske i inozemstva.

Izvor: 2923