Sport 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

TENIS: Naslov za Enu Babić

Petnaestogodišnja Ena Babić odlično je počela sezonu turnira na otvorenom. Na Otvorenom prvenstvu Opatije iz kalendara HTS-a za juniore i juniorke do 16 godina Ena je nastupila kao prva nositeljica na turniru i redom pobijedila sve svoje protivnice. U prvom kolu bila je slobo
dna, u drugom je bila bolja od Martine Bokulić (TK Ogulin) 6:2 6:1, u četvrtfinalu od Lucije Žagar (TK Opatija) 6:0 6:0. Polufinalni susret predala joj je Petra Pupić (HTK) a u finalnom susretu pobijedila je Alesiu Bučković (TK Rukavac) 6:2 6:0.

OP ČAKOVCA DO 14 GODINA
Finale za Emu Matjačić
Službena teniska sezona na terenima TK Franjo Punčec na otvorenom već tradicionalno počinje početkom travnja Otvorenim prvenstvom Čakovca za dječake i djevojke do 14 godina. Zbog vremenskih (ne)prilika turnir po prvi put nije održan na otvorenom već su svi susreti odigrani u balon dvorani na tri zemljana terena. Turnir je i ove godine brojem i kvalitetom igrača potvrdio visoki (3.) rang u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Nastupio je 31 igrač i 27 igračica iz 20 klubova Hrvatske, Slovenije i Austrije.
U konkurenciji dječaka turnir je zasluženo osvojio Varaždinac, član TK Varteks Hrvoje Plukavec, prvi nositelj na turniru i 4. plasirani s rang liste HTS-a. U zanimljivom finalnom susretu pobijedio je Lovru Živka (TK Koprivnica) sa 6:3 7:6. • Među djevojkama više nego uvjerljiva bila je mlada Slovenka Iva Gabor, druga nositeljica na turniru. U finalnom susretu protiv igračice Punčeca Eme Matjačić, pobjeda je pripala starijoj i iskusnijoj slovenskoj igračici rezultatom 6:1 6:1.
Otvorena vrata tenisa
Svake godine na terenima kluba provodi se besplatna škola tenisa za djecu 5 do 10 godina starosti pod nazivom otvorena vrata tenisa. Cilj ovog programa je animirati i ponuditi mogućnost uključivanja u redovne programe škole tenisa. Proljetni dio programa održan je tijekom uskršnjih školskih praznika u balon dvorani kluba, a sudjelovalo je više od 40 polaznika.

Izvor: 3024