Sport 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

TENIS: Naslovi u BiH

U organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec, od 23. do 28. lipnja, po šesnaesti put zaredom održan je međunarodni teniski  turnir za juniore i juniorke do 16 godina. Ovaj tradicionalni turnir koji je 1999. godine uvršten i u kalendar Europske teniske federacije -Tennis Europe, od 2011. godine nosi naziv po Marinu Šuici, našem mladom čakovečkom tenisaču, jednom od najboljih i najtalentiranijih juniora u Europi i svijetu. Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je 109 igračica i igrača iz 17 država Europe i Australije, a organizacijom te brojem i kvalitetom igrača turnir je potvrdio status najjačeg juniorskog turnira u Hrvatskoj i jednog od najznačajnijih turnira tog uzrasta u Europi. U konkurenciji juniora turnir je zasluženo osvojio prvi nositelj Sanin Zukić iz BiH, a u konkurenciji juniorki pobjednički pehar pripao je također predstavnici BiH, Nefisi Berberović.

 

ITF 25.000 MINSK

Mikulčić u finalu

Čakovečka tenisačica Ema Mikulčić napravila je sjajan niz u bjeloruskom Minsku na IF turniru nagradnog fonda 25.000 USD na kojem je na putu do finala izbacila tri nositeljice, ne izgubivši nijedan set. Najprije je u prvom kolu bila bolja od šeste nositeljice Kazahstanke Kamile Kerimbayeve 6:4 6:1. U drugom kolu porazila je Ruskinju Anastasiju Frolovu 6:2 6:3, a u četvrtfinalu četvrtu nositeljicu Ruskinju Olgu Pucharovu 6:3 7:6. U polufinalu Ema je bila bolja i od treće nositeljice za redom, sedme nositeljice na turniru Ukrajinke Veronike Kapshay koju je pobijedila 7:5 6:1. Ema je, nažalost, poražena u finalu od treće nositeljice, Ruskinje Irine Khromacheve. Ruskinja je dobila prvi set 6:4, a Ema uzvraća u drugom 6:1. Treći i odlučujući set dobiva Ruskinja 6:1 i osvaja turnir.

 

VINDI KUP, HTS 12

Mladi Punčeca 

dominirali

Čakovečki tenisači dominirali su na Vindi kupu, tradicionalnom turniru iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za dječake i djevojčice do 12 godina koji je održan u Varaždinu. Čak troje igrača i igračica Punčeca plasiralo se u finale turnira. U konkurenciji djevojčica turnir je osvojila Antonia Ružić, a Nika Šarić i Teodor Zlatar ostvarili su plasman u finale turnira.

 

Tenis za najmlađe

U organizaciji Teniskog kluba Čakovec, održano je Otvoreno prvenstvo Čakovca za dječake i djevojčice do 8 i 10 godina. Na turniru je nastupilo pedesetak najmlađih tenisača iz regije Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske i šire.Među domaćim igračima najbolji plasman ostvario je Roko Babić plasmanom na treće mjesto u zlatnoj skupini. U srebrnoj skupini Nik Kaučić zauzeo je prvo, Marko Jambrošić drugo, a Jakov Sanjković četvrto mjesto. Među najmlađima, dječacima i djevojčicama do 8 godina, Noa Levak zauzeo je drugo mjesto, Lea Ružić treće, Lucija Vidović četvrto, a Antonia Matoša i Nika Urem peto mjesto u svojim skupinama.

Izvor: 3089