Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

TENIS: Odlična Ema Mikulčić

PROKUPLJE ITF 10.000
Mikulčić na korak do prvog
profesionalnog naslova
Rezultat karijere ostvarila je Čakovčanka Ema Mikulčić na ITF turniru nagradnog fonda 10.000 dolara u Prokuplju u Srbiji. U prvom kolu Ema je bila bolja od Crnogorke Vladice Babić 64 75, u drugom kolu od Bugarke Vivian Zlatanove 26 63 62, u trećem od Slovakinje Chantal Skamlove lako i uvjerljivo 61 62. Plasman u finale turnira Ema je ostvarila pobjedom u tri teška, naporna i dramatična seta protiv prve nositeljice turnira Australke Viktorije Rajičić – 57 64 76. Nažalost, u finalnom susretu Emi je ponestalo snage i pobjeda je pripala domaćoj igračici Marini Kacher 64 63. Jednako uspješna Ema je bila i u parovima gdje je sa partnericom Dejanom Raičković ostvarila plasman u finale turnira gdje su poražene od para Rajičić / Tomova rezultatom 62 75.

MOMČADSKO
PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORKE, KVALIFIKACIJE
Poraz juniorki od Varteksa
Za razliku od juniora, juniorke Punčeca nisu bile toliko uspješne. Zapele su već u prvom kolu kvalifikacija na gostovanju u Varaždinu protiv momčadi Varteksa. Iako je rezultat bio neriješen 3:3, pobjeda je zbog bolje set razlike pripala domaćim igračicama. Uspješne u pojedinačnim susretima bile su Ena Babić i Lorena Brzuhalski te par Leonarda Horvat i Ena Babić.

MOMČADSKO
PRVENSTVO
HRVATSKE ZA JUNIORE, KVALIFIKACIJE
Juniori Punčeca među osam
Početkom srpnja tradicionalno započinju regionalne kvalifikacije za završnicu Momčadskog prvenstva Hrvatske. Juniorska momčad Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec u prvom kolu na gostovanju kod momčadi TK Varaždin 1181 zabilježila je sigurnu pobjedu rezultatom 9:0. Pobjede za čakovčane ostvarili su Karlo Škvorc, Bruno Babić, Borna Novak, Sebastijan Brica, Tino Zanjko i Mislav Bošnjak u pojedinačnim susretima i parovi Škvorc / Babić, Brica / Novak i Zanjko / Bošnjak. Drugo i završno kolo regionalnih kvalifikacija donijelo je više neizvjesnosti. Na domaćem terenu protiv vrlo dobre momčadi TK Koprivnica zabilježena je minimalna pobjeda rezultatom 5:4. Pobjede protiv juniora TK Koprivnica ostvarili su Bruno Babić, Borna Novak, Tino Zanjko i Mislav Bošnjak te par Babić / Novak. Nakon pobjede protiv Koprivničanaca odigrane su i dodatne kvalifikacije za plasman u završnicu prvenstva Hrvatske među osam najboljih momčadi. Momčad TK Vinkovci, pobjednik slavonske regije, nije bila dorastao protivnik čakovečkoj momčadi. Susret je bio riješen već nakon pojedinačnih susreta, kada su juniori Punčeca poveli sa nedostižnih 5:1. Pobjede su ostvarili Karlo Škvorc, Bruno Babić, Sebastijan Brica, Tino Zanjko i David Mustač.

Izvor: 3037