Sport 16.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

TENIS: Ponovo odlična Mekovec

Iva Mekovec nastavlja s odličnim igrama i rezultatima. U Budimpešti je održan Epitok-Abris kup za juniore i juniorke do 18 godina iz kalendara ITF-a visokog 2. ranga na kojem je Iva ponovo stigla do polufinala. U prvom kolu pobijedila je Mađaricu Kriszinu Kapitany 6:0 6:2, drugom kolu Slovakinju Petru Uberalovu 6:1 7:5, u četvrtfinalu Čehinju Kamilu Pavelkovu 6:2 6:1 da bi u polufinalu bila zaustavljena od vrlo dobre Čehinje Katerine Siniakove rezultatom 7:5 6:3.

Ena Babić pobjednica u Zagrebu
• Na turniru za juniore i juniorke do 16 godina koji je u organizaciji HATK Mladost održan u Zagrebu odlične rezultate postigli su članovi TK Franjo Punčec Čakovec. Ena Babić osvojila je turnir. Redom je pobijedila Saru Šanjug (TK Rudeš) 6:3 6:4, Zorku Saru Sviben (HTK Zagreb) 6:2 6:2, u polufinalu Emu Barković (TK Kvarner) 6:4 6:2 i u finalu Dinu Blažević (TK Zagi) 6:4 6:3. Dobar rezultat postigao je i Borna Novak koji se pobjedama protiv Marka Sirovice (HATK Mladost) 7:5 6:2 i trećeg nositelja Filipa Šeatovića (TK I Team) 7:5 6:4 plasirao u polufinale gdje je zaustavljen od prvog nositelja Frana Huzjana (TK Zagi) rezultatom 6:3 6:0.
• A u organizaciji TK Chromos održan je turnir za juniore i juniorke do 16 godina na kojem je nastupila nekolicina igrača i igračica TK Franjo Punčec Čakovec. Među njima najbolji rezultat ostvarila je trinaestogodišnja Ena Babić plasmanom u finale turnira. Pobjedama protiv Tee Jezidžić (TK Iteam) 6:2 6:3, Josip Šakić (TK Split) 6:3 3:6 6:1 i Adrijane Rajković (TK Iteam) 6:3 6:4 Ena se plasirala u finale turnira gdje je od nje bila bolja Ivana Andrić iz TK Novska 6:3 6:0.

2. HRVATSKA LIGA
Porazi od I Teama i Varaždina
U petom kolu 2. Hrvatske teniske lige seniorska momčad Punčeca nastupila je u Zagrebu kod momčadi I Teama, novog člana lige. Protiv solidne momčadi I Teama i još k tome samo sa četvoricom igrača (većina igrača Punčeca zbog školskih obveza i nastupa na turnirima nije mogla igrati ligu) nije se mogao očekivati dobar rezultat. Pobjede Žličara i Jaklina u pojedinačnim susretima nisu bile dovoljne za osvajanje barem jednog boda. Šesto kolo protiv susjedne momčadi TK Varaždin 1181, prvoplasirane momčadi lige, donijelo je novi, ali ovaj put minimalni poraz. Osvojen je jedan bod potreban za plasman u sredinu drugoligaške ljestvice. Pojedinačne pobjede ostvarili su Mitja Zajšek, Dejan Žličar i Bojan Jaklin te par Žličar / Jaklin.

MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN
Igrači iz petnaest država
Teniski klub Franjo Punčec Čakovec trinaestu godinu za redom organizator je međunarodnog teniskog turnira za juniore i juniorke do 16 godina uvrštenog u kalendar TENNIS EUROPE koji od ove godine nosi naziv MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN, u spomen na najboljeg mladog igrača kluba i jednog od ponajboljih juniora u Hrvatskoj i svijetu. Turnir je i ove godine najjači teniski turnir tog uzrasta u Hrvatskoj, a po broju igrača i broju država (više od 150 natjecatelja) među najznačajnijim teniskim turnirima u Europi. Turnir je počeo u subotu i traje do subote, 18. lipnja na terenima kluba u Čakovcu, za kada je predviđeno održavanje finalnih susreta.

REKREACIJSKA LIGA
Dramatično do kraja
Na igralištima i u organizaciji Rekreacije tenis d.o.o. Čakovec u Mihovljanskoj ulici, odigrano je 4. kolo rekreativaca. Favoriti su se izdvojili, vode Trstenjak, P. Vurušić i Orehovec sa 10 bodova, s 9 bodova slijede ih D. Vurušić, Borković i Novaković, dok s 8 bodova prijete Prprović, Švenda i Žinić. Kod mlađih rekreativaca Trstenjak, Vurušić i Orehovec su s 3:0 pobijedili Ladića i Katberga, dok su D. Vurušić, Borković i Novaković s 3:0 svladali Natali Štefulj i Sašu Obadića. Hranilović, Jurinec i Kolarić s 3:0 bili su bolji od Špicara i Barića. Kod starijih rekreativaca zbog kiše odigran je samo jedan susret u kojems u Hlapčić, Plaftak i Breslauer pobijedili Žbulja i Kneza s 3:0 i preuzeli vodstvo s 10 bodova. Sljedeće, 5. kolo igra se u srijedu i četvrtak u 16 sati.

U subotu, 4. lipnja, završio je redovni dio natjecanja u ovogodišnjoj Trećoj hrvatskoj teniskoj ligi. U grupi A igrao je Teniski klub Čakovec te osvojio prvo mjesto. Momčad u sastavu Milan Stojko, Nino Varga, Goran Sutlar, Krešimir Golubić, Filip Vresk, Josip Šajnović, Ranko Orehovec, Matija Trstenjak i Marko Golubovič, nanizala je pet uvjerljivih pobjeda u pet odigranih susreta. U prvom kolu su kao gosti rezultatom 6:3 pobijedili TK Varaždin, da bi u drugom kolu kao domaćini bili bolji od TK Varaždin 1181 rezultatom 7:2. U trećem kolu su na gostovanju u Križevcima slavili protiv TK Radnik rezultatom 6:3, nakon čega je slijedio susret protiv TK TVIN Virovitica i pobjeda na domaćem terenu od 6:3. U posljednjem kolu, na gostovanju u Bjelovaru pobjeda je osigurana nakon prvog meča parova kad su Čakovčanci poveli s 5:2, baš kao i svim prethodnim susretima. Konačni rezultat bio je 5:4. Čakovec kao prvoplasirana momčad grupe A ulazi u play-off gdje kao domaćin čeka Daruvar koji je u grupi B osvojio drugo mjesto.

APSOLUTNO POJEDINAČNO PRVENSTVO TK-a TEAM
Petar Švenda i Vedran Mikulić prvaci Teama
Od 27. do 31. svibnja Teniski klub Team održao je tradicionalno pojedinačno prvenstvo kluba u dvije kategorije, seniori i veterani, koje je okupilo 40-ak igrača.
Među seniorima najbolji je bio Petar Švenda koji je redom bio bolji od Bena Cuthberta 6:1,6:1, Josipa Šajnovića 6:1,6:1, Rinalda Jurinca 6:0,6:2, i u finalu Ranka Orehovca 6:2,6:3. Veterani su se natjecali u kategoriji 35+.
Prvo mjesto osvojio je Vedran Mikulić koji je pobijedio Natali Žigo-Štefulj 6:1,6:3, Slavka Klarića 6:1,6:3, Krešimira Mikaca 7:5,6:4, i u finalu Davora Borkovića 1:6,6:4,11:9. Posljednjeg dana turnira organizator je pobjednike nagradio peharima, a sve sudionike prigodnim roštiljom. (J. Golubić)

Izvor: 2929