Sport 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

TENIS: Prvi naslov Antonije Ružić

Pobjedom u regionalnim i međuregionalnim kvalifikacijama juniori TK Franjo Punčec Čakovec ostvarili su pravo nastupa na Završnici Momčadskog prvenstva Hrvatske. Na prvenstvu je nastupilo osam najboljih juniorskih momčadi: HTK Zagreb, Split, Zagi, Kvarner, Iteam 1 i 2, Ponikve i Franjo Punčec. U prvom kolu protiv odlične zagrebačke momčadi TK I Team 1 zabilježen je očekivani poraz. Rezultat 7:2 za Zagrepčane. U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta ostvarena je pobjeda protiv druge momčadi I Teama rezultatom 5:4. Pobjede u pojedinačnim susretima ostvarili su Bruno Babić, Borna Novak i Mislav Bošnjak, te Babić / Bošnjak i Novak / Zanjko u susretima parova. U susretu za 5. mjesto juniori TK Split očekivano su bili bolji od Čakovčana, iako je susret na kraju završio tijesnim rezultatom 5:4. Pobjede za Punčec ostvarili su Bruno Babić i Mislav Bošnjak, te parovi Novak / Zanjko i Balaž / Brica.

ITF FUTURES PUNČEC OPEN
Igrači iz šesnaest država po ATP bodove u Čakovec
Teniski klub Franjo Punčec Čakovec jedanaestu godinu za redom organizator je međunarodnoga seniorskog teniskog turnira uvrštenog u kalendar ITF-a (Međunarodne teniske federacije) koji se boduje za ATP rang listu. Vrijedi podsjetiti da je tradicija samoga turnira još i znatno duža jer je taj turnir pokrenut desetak godina prije uvrštenja u kalendar ITF-a. Turnir će se održati od 10. do 17. kolovoza, za kada je predviđeno održavanje finalnog susreta. Interes za turnir je velik - uz glavni turnir (32 igrača), održat će se i kvalifikacije (64 igrača) koje će biti popunjene do posljednjeg mjesta. Za turnire su prijavljeni igrači iz šesnaest država: Australije, Francuske, Rusije, Italije, Češke, Slovačke, Austrije, Švicarske, Ukrajine, Njemačke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Slovenije i Hrvatske. Teniski turnir najznačajnija je sportska manifestacija koja se svake godine održava u Čakovcu. I ove godine na turniru se očekuje nazočnost velikog broja igrača iz čitavog svijeta, kao i uzvanika, novinara i teniske publike iz cijele Hrvatske i inozemstva. Uz turnir će se održati i brojne popratne manifestacije: koncerti, dječji dan na glavnom gradskom trgu, players party i druge.
Raspored turnira
10. i 11.8. kvalifikacijski susreti
12. i 13.8. susreti 1. kola glavnog turnira, susreti parova
13.8. koncert i party za igrače, goste i publiku (20,00 sati)
14.8. susreti 2. kola glavnog turnira, susreti parova turnir mješovitih parova Cabanov memorijal, roštilj (19,00 sati)
15.8. susreti četvrtzavršnice, susreti parova, kids day (10,00 sati)
16.8. poluzavršni susreti, završni susreti parova
- turnir za dječake i djevojčice do 14 godina iz kalendara HTS-a
- turnir parova za rekreativce, roštilj (19,00 sati)
17.8. završni susret (predvidivo u 16,00 sati)

OP PONIKVA DO 12
Prvi naslov
Antonije Ružić
Desetogodišnja igračica Punčeca Antonia Ružić odlično je odigrala OP Ponikva, turnir iz kalendara HTS-a za dječake i djevojčice do 12 godina. Antonia je potvrdila svoj veliki talenat i osvojila prvo mjesto na turniru. U četvrtfinalu turnira bila je bolja od Vivian Vučić (TK Vicotiria) 61 60, u polufinalu od Petre Noršić (TK Samobor) istim rezultatom, a u finalnom susretu od Nataše Crnolatac (TK Siscia) 60 61.

Izvor: 3042