Sport 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

TENIS: Punčeci korak do završnice

MOMČADSKO PRVENSTVO HRVATSKE DO 14
Punčeci na korak do završnice
• Ekipa Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec do 14 godina osvojila je prvo mjesto u regionalnim kvalifikacijama Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske za nastup na završnici Momčadskog prvenstva Hrvatske. Nažalost u dodatnim kvalifikacijama s pobjednikom Slavonske regije poražena je u Đakovu od istoimene momčadi sa 6:3.
• Prva momčad Punčeca susret drugog kola kvalifikacija dobila je bez borbe protiv druge momčadi Varteksa, a u trećem kolu pobijedila je TK Koprivnicu 5:4. Pobjede u pojedinačnim susretima ostvarili su Ema Matjačić, Nika Šarić, Leonarda Horvat i Teodor Zlatar, te Ema Matjačić i Leonarda Horvat u susretu parova.
• Druga momčad Punčeca u prvom kolu regionalnih kvalifikacija pobijedila je momčad TK Varaždin 1181 s 5:4. Karlo Gal, Vinko Jakopić i Lovro Jelačić ostvarili su pobjede u pojedinačnim susretima, a Vinko Brkić, Antonia Ružić, Alen Bratković i Jan Želežnjak u susretima parova. U drugom kolu nažalost poraženi su u Koprivnici tijesnim rezultatom 5:4. Pobjede za drugu momčad Punčeca protiv Koprivničanaca ostvarili su Heda Draginić i Lovro Jelačić u pojedinačnim susretima i Antonia Ružić, Monika Šajnović, Heda Draginić i Vinko Jakopić u parovima.
PRVI NASTUP, HTS 12 GODINA
Svetec i Mitrović pobjednici
U organizaciji TK Franjo Punčec Čakovec održan je PRVI NASTUP, turnir iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za dječake i djevojčice do 12 godina. U kvalifikacijama su nastupili svi prijavljeni igrači i igračice jer se igralo po Round Robin sustavu, a po dvoje prvoplasiranih iz svake grupe ostvarilo je plasman u glavni turnir. Iako na turniru nije nastupila nekolicina ponajboljih igrača i igračica domaćina zbog nastupa na Momčadskom prvenstvu u Đakovu, turnir je opravdao očekivanja.
U konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojila je Nika Svetec iz Varaždina koja je u finalnom susretu pobijedila desetogodišnju nadu čakovečkog tenisa Antoniu Ružić sa 6:4 6:4. Vrlo dobar rezultat ostvarila je i igračica Punčeca Monika Šajnović plasmanom u polufinale. Kod dječaka turnir je osvojio član zagrebačih Ponikva Fran Mitrović, kojem je Danil Kotov iz Rusije, iako je dominirao na cijelom turniru, predao susret bez borbe zbog povratka u Rusiju. Od igrača Punčeca vrlo dobar rezultat ostvario je Vinko Brkić plasmanom u polufinale turnira gdje je zaustavljen od Danila Kotova. Nika Šarić i Antonia Ružić osvojile su turnir u konkurenciji parova.
ITF BEOGRAD, 10.000 USD
Mikulčić u četvrtfinalu
Ponovo vrlo dobar rezultat ostvarila je Ema Mikulčić. Na ženskom futuresu 10.000 USD u Beogradu, na kojem je bila postavljena za sedmu nositeljicu turnira, stigla je do četvrtfinala. U prvom kolu Ema je pobijedila Čehinju Gabrielu Pantuckovu 6:3 7:6, u osmini finala Kristinu Ostojić iz Srbije 6:4 6:3, ali je nažalost u četvrtfinalu zaustavljena od druge nositeljice Čehinje Tereze Malikove 2:6 6:3 6:4. Još uspješnija Ema je bila u konkurenciji parova. S Dejanom Rajičković iz Njemačke osvojila je turnir. U finalu su pobijedile srpske igračice Marinu Lazić i Emu Polić 3:6 6:3 10:5.

Izvor: 3046