Sport 07.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

TENIS: Velcea i Ajduković pobjednici turnira u Čakovcu

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon sedmodnevnih borbi, završen je četrnaesti CROATIA Cup, međunarodni teniski turnir za dječake i djevojke do 12 godina uvršten u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe. Na turniru koji je igran od 28. travnja do 4. svibnja na terenima TK-a Franjo Punčec u Čakovcu nastupilo je 107 natjecatelja iz 16 država te je isti potvrdio status najjačeg turnira u Hrvatskoj i jednog od najznačajnijnijih turnira tog uzrasta u Europi.
U finale turnira djevojčica zasluženo su se plasirale rumunjske igračice. Turnir je na kraju osvojila Andrea Valcea svladavši svoju sunarodnjakinju Oranu Smarande Corneanu sa 6:2 7:5. U konkurenciji dječaka odigrano je hrvatsko finale u kojem su oba naša igrača prikazala odličan tenis. Pobjednički pehar na kraju je osvojio je mladi Splićanin Duje Ajduković pobijedivši Bornu Davalda 4:6 6:4 6:1. U konkurenciji parova turnir su osvojili Jan Kupčić i Tim Tekavec, oba iz Slovenije, pobjedom u finalnom susretu protiv Grge Dujmovića i Stipana Madžara iz Hrvatske sa 7:6 6:4. Plasman u finale turnira parova za djevojčice ostvarile su Oleksandra Oliynykova i Iva Zelić iz Hrvatske i Oana Smaranda Corneanu i Andrea Velcea iz Rumunjske. Pobjeda je pripala Hrvaticama sa 6:3 6:2.
• Na turniru su nastupili i natjecatelji TK-a Franjo Punčec Antonia Ružić, Nika Šarić, Teodor Zlatar i Vinko Brkić koji su odigrali svoje prve međunarodne susrete i od kojih se sljedeće godine na ovom turniru očekuje dobar rezultat. Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu, u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i skupljanje međunarodnog iskustva. Valja istaknuti i tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratitelji imali samo pohvale.

Izvor: 3028