Sport 07.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Teniske vijesti

OP PUNČECA DO 14
Lorena Brzuhalski pobjednica
Na terenima i u organizaciji TK Franjo Punčec održan je turnir iz kalendara HTS-a za dječake i djevojčice do 14 godina. Turnir je odigran po Round robine sustavu (svi igrači igrali su kvalifikacije u grupama). Osnovni cilj organizacije ovog turnira bio je da se domaćim igračima i igračima iz regije omogući igranje što više susreta i lakše osvajanje bodova za državnu rang listu. U konkurenciji djevojka turnir je više nego uvjerljivo osvojila igračica Punčeca Lorena Brzuhalski.
Frank i Victor Punčec u Čakovcu
Proteklih dana Čakovec su ponovo posjetili Victor i Frank Punčec, sinovi legendarnog hrvatskog tenisača, nekadašnjeg Čakovčanina Franje Punčeca. Frank je nekad i sam bio profesionalni tenisač i još uvijek se aktivno bavi veteranskim tenisom, dok je Victor jedan od kvalitetnijih trenera u Južnoafričkoj Republici.
Budući da su i rodbinski vezani uz našu igračicu Ivu Mekovec, naglasili su da im je drago što Punčec i njegov tenis i dalje živi u ovom gradu. Tijekom boravka u Čakovcu obojica su se aktivno uključili u pripreme za juniorski US Open koji Iva igra u New Yorku.

OP ČAKOVCA DO 8 i 10 GODINA
Turnir za najmlađe
Teniski klub Čakovec organizirao je turnir za dječake i djevojčice do 8 i 10 godina na kojem je nastupilo tridesetak natjecatelja iz teniski klubova regije i BiH. Vrlo dobre rezultate ostvarili su domaći igrači. U srebrnoj skupini Vinko Brkić zauzeo je drugo mjesto, a Ervin Nedeljko treće, dok je Vinko Jakopić zauzeo prvo mjesto u zelenoj skupini. U konkurenciji djevojčica do 10 godina Nika Šarić zauzela je treće, a Antonija Ružić četvrto mjesto. Antonija Ružić bila je najbolja na turniru dječaka i djevojčica do 8 godina na kojem je zauzela prvo mjesto.

US OPEN
Iva Mekovec na svom prvom Grad Slamu
Iva Mekovec otputovala je na svoj prvi Grad Slam - US OPEN. Kao trenutno 54. igračica na svjetskoj juniorskoj rang-listi, izravno je ušla u glavni turnir. Pripreme za turnir protekle su normalnim tijekom, kao što je to bilo i dosad. Iva je odlično odradila turnire u proljeće, možda čak i iznad očekivanja, a posebno se to odnosi na turnir u Milanu koji je po rangu odmah ispod Grad Slama. Njezina ekipa u kojoj su teniski trener Neven Brodar i kondicijski trener Goran Karamarković jača je za jedno ugledno ime iz svijeta tenisa. Ugo Colombini je čovjek koji brine o karijeri jednog Juana Del Potra, a sada će brinuti i o Ivinoj karijeri.

Izvor: 2941