Sport 22.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

TENISKI TURNIR CROATIA FUTURES: Pobjednik Slovenac

Završnim susretom u subotu na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec u Čakovcu okončano je 11. izdanje međunarodnog teniskog turnira za seniore. Turnir je od 2003. godine uvšten u kalendar Svjetske teniske federacije ITF i bodovan je za ATP rang listu. Na turniru, koji je igran od 10. do 17. kolovoza i na kojem je nastupilo 76 igrača iz 17 država, nije bilo većih iznenađenja.
Možda tek poraz četvrtog nositelja, Joška Topića u prvom kolu glavnog turnira, i prvog nositelja Tonija Androića u četvrtfinalu. Plasman u finale ostvarili su očekivano drugi nositelj Marin Bradarić iz Hrvatske, 412. igrač sa ATP rang liste i pomalo neočekivano nepostavljeni Slovenac Mike Urbanija (889. rangiran na ATP rang listi). Finalni susret održan je u subotu pred velikim brojem ljubitelja tenisa, koji su mogli uživati u odličnim potezima oba igrača ali nažalost ne i u neizvjesnosti. U susretu koji je trajao vrlo kratko, tek 60-ak minuta, više nego uvjerljiv bio je Urbanija i pobijedio umornog Bradarića sa 6:2, 6:1.
Nagrade finalistima uručili su Josip Sabolek, predsjednik kluba i Jurica Horvat u ime grada Čakovca, glavnog pokrovitelja turnira. U konkurenciji parova turnir su osvojili Duje Kekez iz Hrvatske i Tomislav Brkić iz BiH, pobjedom u finalnom susretu protiv Talijana Francesca Borge i Andree Petracchinia rezultatom 7:5, 6:1.
Valja istaći već poslovično odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i službene osobe imali samo pohvale. Glavni pokrovitelj turnira je Grad Čakovec, što pokazuje da je i sredina prepoznala značaj „futures“ turnira koji je izvrsna promocija za grad budući da svake godine ugosti stotinjak sudionika iz čitavog svijeta. No u sportskom, teniskom smislu, najveći značaj „futuresa“ je u tome što daju priliku mladim igračima, posebno Hrvatskim, za osvajanje ATP bodova i tako olakšavaju prelazak iz juniorskog u profesionalni, seniorski tenis.

Izvor: 3043