Sport 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Teniski turniri u Nedelišću i D. Dubravi

Teniski klub Nedelišće opet je održao dva teniska turnira. U subotu 12. listopada je počelo Otvoreno prvenstvo muških parova koje je završilo u nedjelju, pošto je kiša prekinula polufinala i finala. Pobjednici su Petar Hranilović i Petar Žinić koji su nakon duge i teške borbe u 3 seta svladali prve nositelje Predraga i Davora Vurušića. Treće mjesto je zauzeo par Rakić / Trstenjak, te je četvrto mjesto pripalo paru Vresk / Šajnović.
• U nedjelju su održani mečevi mješovitih parova, a pobjednici su Predrag i Draženka Vurušić, koji su u finalu savladali par Ilić / Špicar. Treće mjesto je zauzeo par Perko / Levačić.

Na kraju svake sezone TK Dubravčan organizira turnir slučajnih parova Dobrava Outdoor. Turnir je to u kojem se odmjeravaju snage u igranju mješovitih „doublova“, a broj zainteresiranih raste iz godine u godinu. Ovaj tradicionalni turnir okupio je 18 igrača iz D. Dubrave, Ludbrega, Preloga i Čakovca koji su ždrijebom raspoređeni u 9 parova. Igralo se na 9 osvojenih gemova. U susretima „svaki sa svakim“ dobiveni su prvaci i doprvaci skupina koji su se plasirali u sljedeću fazu. U polufinalu je najboljih 8 igrača čekao novi ždrijeb i novi partneri za igru.
U završnicu turnira plasirali su se Mario Glavina (TK „Prelog), Stanislav Žinić, Dominik Miser i Kristijan Krušelj (svi iz TK „Dubravčan“). Upravo su prvo spomenuti igrači Glavina - Žinić činili prvi par, a Miser - Krušelj njihove protivnike u finalnom susretu. Vrlo uzbudljivo finale lomilo se sve do rezultata 7:6 kada Miser i Krušelj potvrđuju „break“ te sigurnom realizacijom servisa završavaju susret u svoju korist rezultatom 9:6.
Da bi sve bilo idealno pobrinuo se glavni kuhar Mihajlo Žinić-Pekovec koji je, uz asistenciju Stanka, člana kluba, pripremio fantastični bograč.
Pravo malo osvježenje turnira bili su najmlađi sudionici, brat i sestra Mischel (15 god.) i Nicole (10 god.) Mikulan. Istinski zaljubljenici u tenis koji se, iako žive u Beču, uvijek rado odazivaju na turnire u rodnoj Dubravi.
Mladen Grubić

Izvor: 3052