Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Timotej Kocen državni prvak u ciklokrosu

Odlična najava nove biciklističke sezone za bicikliste BK-a Mura Avanture iz Svetog Martina na Muri. Nakon prošlogodišnjih uspjeha najmlađi biciklisti Mure Avanture nastavili su ostvarivati odlične rezultate i na početku 2014. godine. Naime, u nedjelju, 12. siječnja u Svetoj Nedjelji održano je državno prvenstvo u disciplini ciklokros. Radi se o specifičnom biciklističkom natjecanju koje je kombinacija cestovnog i brdskog biciklizma, a vozi se na modificiranim cestovnim odnosno ciklokros biciklima.
Timotej Kocen, nakon što je lani postao državni prvak u disciplini XCO među dječacima do 13 godina, ponovo je postao državni prvak, ovaj put u disciplini ciklokros u kategoriji dječaka do 14 godina. Odmah iz njega u istoj kategoriji na cilj je stigao njegov klupski kolega Stjepan Hunjak osvojivši srebrnu medalju.
Na svojoj prvoj službenoj biciklističkoj utrci Lovro Posel osvojio je drugo mjesto u kategoriji dječaka do 13 godina. U toj kategoriji Matija Trstenjak osvojio je 4. mjesto. Također, svoj premijerni nastup na službenim biciklističkim utrkama imali su Eric Taradi i Nikola Vinko, koji su osvojili 6., odnosno 7. mjesto u kategoriji dječaka do 15 godina. Od ostalih članova BK - a Mura Avantura na ciklokros državnom prvenstvu sudjelovali su još Monika Ludaš, koja je u kategoriji Elite-žene zauzela je 6. mjesto, te Ilija Fabić koji je u kategoriji u-23 muškarci također okončao na 6. mjestu. Ovaj uspjeh samo je pokazatelj kvalitete stručnog i sustavnog rada Škole biciklizma pod vodstvom trenera profesora Branimira Štimeca.

Izvor: 3065