Sport 22.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Tkalčecu i Pavlicu Povelja Međimurske županije

Sportski događaj od međunarodnog značaja - Otvoreno prvenstvo u gimnastici održano u subotu u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, međimurski župan Ivica Perhoč iskoristio je kako bi akcentirao osobit doprinos dvojice sportskih djelatnika u promociji Međimurja kao županije u kojoj sport ima visoku vrijednost. Predsjedniku Hrvatskog gimnastičkog saveza, poduzetniku i dugogodišnjem predsjedniku Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Stevi Tkalčecu i nekadašnjem uspješnom spidvejašu, također poduzetniku i najznačajnijem sponzoru Speedway kluba Unia Zvonimiru Pavlicu, župan je uručio Povelje Međimurske županije.
- Obojica, i Pavlic i Tkalčec, svoj su privatni kapital stavili u funkciju sporta i uložili ga u izgradnju sportskih objekata. Atona u Nedelišću i speedway stadiona u Donjem Kraljevcu. Ulaganjem u sport i radom u sportskim klubovima pridonijeli su popularizaciji speedwaya i gimnastike. Obojica su u prošlosti bili uspješni sportaši, a svoju sportsku strast zadržali su do danas na način da je izražavaju na ovaj način - rekao je među ostalim župan Perhoč. Zahvaljujući na primljenim priznanjima Stevo Tkalčec je naglasio kako su obojica počašćeni što je njihov angažman u sportu prepoznat te da je lijepo znati kako njihova zalaganja za razvoj sportova koji i nisu među najpopularnijima - imaju odjeka.
- Danas Međimurje prepoznaju u internacionalnim razmjerima upravo po gimnastici i po spreedwayu. To je veliki uspjeh - rekao je Tkalčec.
Znacima pažnje s adrese Županije tu nije bio kraj. Po zaključenju gimnastičkog natjecanja u Atonu, zamjenik župana Matija Posavec uručio je predsjedniku Gimnastičkog kluba M. Z. Macan Rudiju Lesingeru simboličan ček na iznos od 50 tisuća kuna. Riječ je o donaciji Međimurske banke, koja je podržala rad kluba na prijedlog Županije. Naime, Županija je početkom godine na adrese velikih tvrtki koje posluju na području Međimurja poslala listu udruga klubova, projekata i manifestacija za koje smatra da su u interesu razvoja i promocije županije te je prema njemu uprava Međimurske banke i odlučila pomoći. Osigurala je ukupno pola milijuna kuna donacija u ovoj godini, a u toj svoti je i dotacija za gimnastičare.
A. Ličanin

Izvor: 2943