Sport 01.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

TOPLICE SV. MARTIN: Centar mladih nogometaša

Sveti Martin na Muri i Toplice Sveti Martin tijekom proteklog tjedna bili su hrvatski centar mladih nogometaša. U organizaciji HNS-a na igralištu Poleta igrano je završno natjecanje pionirskog prvenstva HNS-a 2012./13.
Nastupili su pobjednici 5 regionalnih centara. Prvo mjesto i naslov prvaka superiorno su osvojili pioniri zagrebačkog Dinama, s 4 uvjerljive pobjede (Osijek 4:0, Hajduk 2:0, Slaven Belupo 4:0 i Istra 1961 5:1), a imali su i najboljeg strijelca, igrača i vratara prvenstva. Svi sudionici završnice bili su puni hvale za smještaj i uvjete u reprezentativnim prostorima Toplica Sveti Martin i terene NK Poleta. To isto potvrdili su i svi voditelji mladih županijskih selekcija nogometnih središta Zagreba, Karlovca, Siska i Krapine, njih 200-tinjak koji su protekli tjedan boravili i 2 puta dnevno trenirali u Svetom Martinu na Muri, Hlapičini i Jurovcu.
Osim treninga i testiranja, mladi su odigrali i turnir, odslušali predavanja o prehrani, pravilima nogometne igre...
Šteta da im se nije pridružila i selekcija mladih Međimurskog nogometnog saveza. Među mladima ima mnogo talenata, ima i sredstva za te namjene, MNS ima profesionalnog instruktora za mlade pa je opravdano pitanje zašto se to ne koristi i mladima omogući sudjelovanje u kampu s ostalim selekcijama koji takav način priprema i treninga koriste niz godina unatrag, s kasnije se vidi, dobrim rezultatima. Sve navedeno potvrđuje da Toplice Sveti Martin i okolica postaju sve poznatija sportska destinacija gdje se sportaši mogu dobro pripremati za natjecanja. (J. Freiler)

Izvor: 3036