Sport 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Toplice Sveti Martin - regionalni centar cikloturizma

Međimurje je sve prikladniji prostor za sportski turizam, osobito onaj biciklistički. Dosadašnja ulaganja u biciklističke staze, njihove opremanje i kartografiju - nisu i konačna, a oplemenjivanje ponude sada je na Spa & Sport Resortu Sveti Martin koji mjestu Toplice Sveti Martin kani dati predznak regionalnog turističkog centra za bicikliste.
Potvrđeno je to na prezentaciji održanoj u kongresnoj dvorani hotela u Toplicama na kojoj se okupilo sedamdesetak aktera turističkog i sportskog života u cijeloj regiji. Predstavljen je projekt Adria Bike Hotel čiju će licencu prvi u regiji dobiti upravo Spa & Sport Resort Sveti Martin.
- Time ćemo postati središte biciklističkog turizma u regiji. Ovdje će biti odredište za profesionalne i rekreativne bicikliste iz cijelog svijeta. Činjenica da se iz Graza do Toplica Sveti Martin može stići biciklom u manje od pola dana, a predviđanja koja govore kako će do 2020. godine broj cikloturista u Hrvatskoj porasti za 600 posto, samo su neki od pokazatelja da prostora za razvoj biciklističkog turizma na ovom području ima, istaknuo je generalni direktor Resorta u Toplicama Sveti Martin Branimir Blajić.
Dodaje da naša sredina prati zdrave trendove u svijetu, što podrazumijeva promociju zdravog življenja uvođenjem lokalnih i zdravih proizvoda u ponudu. Uz dosadašnje mogućnosti za profesionalne sportske pripreme, ponuda će biti prilagođena i rekreativnim sportašima, posebice biciklistima kojih u Europi ima preko 60 milijuna, a godišnje realiziraju 2,3 milijarde biciklističkih izleta.
O projektu Adria Bike Hotela i prednostima koje ta licenca sa sobom nosi, okupljenima je govorio njezin vlasnik Hrvoje Šepić, dok je direktor marketinga Resorta Dan Vidošević pozvao na uključivanje svih dionika koji potencijale svog rada poistovjećuju s ovim projektom.
- Činjenica je da se Međimurje u Europi može brendirati kao turistička destinacija jedino u sinergiji rada svih dionika u Županiji, a upravo je projekt Adria Bike Hotela stepenica više za jedinstvenu promociju Međimurja na inozemnom, ali i domaćem tržištu. Promjene nemojte očekivati preko noći. Put do uspjeha je proces koji će zasigurno trajati određeno vrijeme, premda se prvi rezultati očekuju već ove godine, za kada su u najavi novi bike paketi. Vrhunac svega bit će veliki trodnevni bike festival koji će se održati u drugoj polovici godine, a tada očekujemo stotine posjetitelja iz cijele Europe, istaknuo je, među ostalim, Šepić.
A. Ličanin

Izvor: 3074