Sport 04.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Troje mladih međimurskih sportaša na olimpijadi

Od 24. do 29. srpnja u turskom gradu Trabzonu održan je XI. Olimpijski festival mladih. Na njemu je sudjelovalo 49 zemalja s preko 3000 sportaša i sportašica u 9 sportova. Hrvatska je nastupila sa 61 sportašicom i sportašem u 8 sportova. Osvojeno je 1 zlato u judu, 1 srebro u judu i dvije bronce u judu i kladivu. Međimursku županiju predstavljale su atletičarke Melani Kraljić (Mursko Središće), Kristina Dudek (Čakovec) i rukometaš Neven Martinčević ( Prelog).
Svo troje su se vratili puni lijepih dojmova i hvale na račun organizacije, smještaja i natjecanja. Ostat će im u trajnom sjećanju ovaj nastup na olimpijadi i poručuju svim mladim sportašima da vrijedi marljivo trenirati kako bi se nastupilo na jednoj takvoj sportskoj priredbi. Naši sportaši su iz druženja sa sportašima iz drugih zemalja (naročito zapadne Europe) zaključili da se vani mnogo više ulaže u sport, dok kod nas glavni teret financiranja u klubovima snose roditelji sportaša.
U ovakvoj situaciji za svaku pohvalu je potez grada Mursko Središće koje je svojoj atletičarki Melani Kraljić dodijelio sportsku stipendiju. Kada bi Međimurska županija našla sredstva da podupre svoje talentirane sportaše (besplatno korištenje teretana, bazena i javnog prijevoza) umnogome bi pomogli postizanju još boljih rezultata. Uz ovaj nastup na olimpijadi Neven Martinčević je nastupao s hrvatskom rukometom reprezentacijom prije mjesec dana na Mediteranskom turniru također u Turskoj. Osvojili su prvo mjesto u konkurenciji osam država (Italija, Crna Gora, Turska, Tunis, Katar, Gabon, Alžir). Neven je kvalitetnom igrom u oba nastupa učvrstio svoje mjesto u reprezentaciji.
Zlatko Premuš

Izvor: 2936