Sport 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Turnir međimurskih prvaka: Pobjednik Kraljevčan '38

Nogometni klub Kraljevčan ‘38 i Međimurski nogometni savez bio je proteklog vikenda organizator tradicionalnog turnira međimurskih prvaka na kojem su sudjelovali NK Sloga Štrigova, NK Budućnost Miklavec, NK Kraljevčan ‘38 Donji Kraljevec, NK Međimurec Dunjkovec / Pretetinec i NK Čukovec ‘77. U pretkolu Budućnost je s 3:0 savladala Slogu iz Štrigove. Prije utakmice obje ekipe primile su od predsjednika MNS-a Mate Kljajića pehare za prva mjesta kao i najbolji strijelac lige-zapad David Šoštarić. Strijelci za Budućnost bili su u dva navrata Okreša i Babić.

Drugog dana u prvoj utakmici sastali su se Kraljevčan ‘38 i NK Čukovec ‘77. Prije početka tajnik Darko Jambrović uručio je ekipama pehare za osvojene naslove kao i najboljem strijelcu 1. međimurske lige Stjepanu Krznaru. U ovoj utakmici Kraljevčan ‘38 je ostvario pogocima Tisaja i Jančeca pogotke za pobjedu od 2:0. U drugoj utakmici Međimurec je pogocima Kregara u dva navrata i Primorca pobijedio Budućnost za koju je pogodak postigao Sklepić. Pred ovu utakmicu tajnik MNS-a Darko Jambrović predao je pehar NK Međimurcu kao i najboljim strijelcima lige Bojanu Kregaru i Darijanu Treski.

U finalu su se sastale ekipe Kraljevčan ‘38 i Međimurec. Poveo je Međimurec pogotkom u 13. minuti Kregara dok je Kraljevčan 38 poravnao preko Tisaja. Do kraja utakmice obje ekipe imale su svoje prilike koje nisu iskoristile te je utakmica završila 1:1 i prišlo se izvođenju jedanaesteraca u kojem je bolji bio domaćin i ostvario pobjedu od 4:2.

Za pobjedničku momčad NK Kraljevčan 38 nastupili su: Majurec, Vlah, Štefok, Cvek, Tisaj, Markjović, Cvek, Pišpek, Baksa, Zelenc, Lipić te Ružić, Strahija, Čekunec-Tompoš, Pigac, Jančec, Blažeka (trener Zlatko Sačer). Na kraju utakmice pehar pobjedniku NK Kraljevčanu ‘38 predao je Ivan Vlahek član IO MNS-a dok je sama organizacija turnira bila odlična.

Zlatko Premuš

Izvor: 3093