Sport 02.07.2018. 13:37. Zadnja izmjena: 02.07.2018. 13:39.

HARDCRO biciklistička utrka

U 5 dana biciklom kroz cijelu Hrvatsku

U subotu, 23. lipnja u Moluntu je završila HARDCRO ultra-maratonska biciklistička utrka poznata po tome što prolazi kroz 4 geografski najudaljenije točke Hrvatske. Utrka je krenula 18.6. iz Iločkih podruma, a prošla je kroz Sveti Martin na Muri na sjeveru, Savudriju na zapadu te završila na samom jugu ispod Dubrovnika - u Moluntu. Ruta je duga oko 1400km, a ukupna elevacija je oko 13 000km. Da biste vozili, morate biti „samodostatni“, morate voziti i zadovoljiti sve potrebe bez podrške. Da biste uspješno završili utrku od 1400km, morate ju završiti unutar 120h (5 dana).

Prethodne dvije HARDCRO utrke pokazale se izuzetno uspješnim projektima, jedinim takve vrste u Hrvatskoj te nailaze na velik interes biciklista raznih profila te kod sve veće publike, kako u državi tako i u inozemstvu. Na trećem je izdanju s dvorca Principovac u Iloku startalo 36 natjecatelja koji se neprestano prate putem GPS uređaja pa tako i publika može pratiti utrku u realnom vremenu. Dolaze iz 14 zemalja, a jedan čak iz dalekog Tajlanda. Na cilj, restoran Monika u Moluntu, unutar vremena stiglo je njih 22 – broj koji pokazuje da utrka uistinu jest pravi izazov. Prvoplasirani englez Ian To pobjednik je treću godinu za redom, a stigao je za 2 dana 17h i 13min. U ženskoj kategoriji pobjednica je Ingeborg Dybdal Oie iz Norveške, a stigla je za 3 dana, 16h i 21min.

Organizacijski tim HARDCRO projekta čini troje entuzijasta Kornel Boroš, Ivan Rogić i Varga Vanja. Utrka se održava uz podršku partnera Iločki podrumi, LifeClass Terme Sveti Martin, Zagrebački Holding / Kamp Veli Jože - Savudrija, Malvasija Wine Bar, Chronometrum / Vitesse, Giant Hrvatska, Rusjan, Uniline Hrvatska i Hvar Life.

Pripreme za #HC2019 su već počele, a fotografije i video materijale s ovogodišnje utrke možete vidjeti na HARDCRO Facebook stranici.

Izvor: TSM