Sport 25.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

U NK Nedelišću zadovoljni, iako mogli više

Iza nogometaša Nedelišća je trećeligaška sezona koja im je donijela na kraju prvenstva 5. mjesto. U razgovoru predsjednik kluba Ivica Mihalić nam je ocijenio sezonu:
- Ukupno gledajući sezonu bih ocijenio s dobrom mada je mogla biti i puno bolja. Sezonu smo ušli na tri kolosjeka. Već u prvom kolu nakon pobjede nad Viroviticom dogodio nam se veliki administrativni gaf igranje Vizingera koji nije imao pravo nastupa što nas je stajalo to što smo izgubili dobivenu utakmicu ali i oduzimanjem jednog boda. Slijedio je za nas novi šok u međimurskom Kupu gdje smo izgubili utakmicu u Palinovcu. Ipak, sreća nam se zatim osmjehnula u ždrijebu pretkola Hrvatskog kupa jer je Krka iz Lozovca odustala od natjecanja. Zatim smo u povijesnoj utakmici 26. rujna, u šesnaestini finala Hrvatskog kupa protiv Rijeke, pred oko 1.500 gledatelja pobijedili nakon penala i izbacili iz danjeg natjecanja odličnog prvoligaša Rijeku. Slijedila je i utakmica u Dubrovniku koju smo izgubili s 2:0 no zauvijek će se pamtiti plasman među 16 najboljih klubova u Hrvatskoj. U prvenstvu još bih spomenuo i dva poraza protiv Čakovca, objektivno gdje smo trebali pobijediti te s ta 6 boda i 4 protiv Virovitice bili bismo na trećem mjestu. Ekipu su kroz sezonu vodili treneri Nenad Marčec te Davor Piškor.
■ Planovi za novo prvenstvo?
- Želja nam je da zadržimo postojeći igrački kadar, da uključimo u seniore par perspektivnih juniora te da dovedemo nekoliko igrača na mjesta u kojima smo nešto slabiji. Što se tiče trenera postoji nekoliko kombinacija ali i također da Piškor i nadalje vodi ekipu. Ambicije su nam uvijek iste - biti što bolje plasiran a ako nam se pruži prilika i za prvo mjesto naravno da bismo ušli u borbu. Posebno bih naglasio da radimo na osnivanju nogometne škole kako bi još više poboljšali rad s mladim nogometašima koji su nam budućnost kluba.
■ Kakva je situacija sa stadionom?
- Što se tiče stadiona on je pred samim završetkom, otklanjaju se uočeni nedostaci i vjerujem da ćemo ako ne na samom početku najkasnije u sredini jesenskog dijela konačno zaigrati na njemu i imati svoj dom. Zahvalio bih se na kraju svima koji su nam na bilo koji način pomogli te simpatizerima koji nas prate na svim utakmicama.
Zlatko Premuš

Izvor: 3035