Sport 08.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

U POTPUNOJ TAJNOSTI (?!) OSNOVAN NOGOMETNI KLUB "ČAKOVEC 1920."

PRVI PREDSJEDNIK - DRAGUTIN KATALENIĆ

Kad smo pomislili da je “priča” s NK Čakovcem završena, dogodio se i njezin daljnji nastavak. U potpunoj tajnosti, bez znanja i prisustva sportske javnosti i novinara (?!), održana je sjednica - osnivačka Skupština novoosnovanog kluba čije smo ime već spominjali - NK “Čakovec 1920.”
Iako su neki iz novog kluba pokušavali na sve načine to prikriti, tvrdeći da se radilo o konzultativnom sastanku, poziv koji smo vidjeli govori drugačije, a da je bilo riječi o osnivačkoj skupštini osobno nam je to potvrdio novizabrani predsjednik kluba Dragutin Katalenić, čije smo imenovanje na tu dužnost neslužbeno već najavljivali. Uz njega kao predsjednika u novi Upravni odbor izabrani su Ivo Vurušić, Predrag Šarić i što je malo iznenađenje, Ivica Papeš, donedavni izvršni dopredsjednik NK “Međimurja”. Tri su mjesta ostala prazna za nove članove Uprave, donijet je novi Statut kluba, izabran Nadzorni odbor (Željko Bacinger i Božo Juračić), promotor za mlade koji će ako bude potrebno formirati novu Školu nogometa - Franjo Požgaj (ovaj tvrdi da je to za njega iznenađenje iako je bio nazočan skupštini). Za sportskog direktora i direktora kluba izabran je Dušan Mikolaj, inače direktor Škole nogometa “Međimurje-Čakovec” i još uvijek aktualni predsjednik NK Čakovca, izabran na Skupštini pred par dana.
Nije izabran trener iako predsjednik Katalenić tvrdi da će trener biti trenutni sportski direktor NK Međimurja Miljenko Dovečer, a ovaj to ne potvrđuje do kraja. Nije znano ni gdje će klub igrati, govori se da će to biti na mjestu NK Čakovca u 4. HNL-sjever-skupina A, uz “blagoslov” HNS-a ali još uvijek bez znanja Međimurskog nogometnog saveza. Nogometni klub “Čakovec” pak s dugovanjima koje ima stavili bi u “mirovanje” ili pak će igrati u najnižem županijskom natjecanju. Mnogo, mnogo toga nejasnoga!?
Predsjednik Katalenić ima velike planove kako dalje pa ćemo pažljivo pratiti daljnji razvoj situacije, posebno i s razloga što se u međuvremenu najavljuje nova reorganizacija Škole nogometa “Međimurje-Čakovec” i što još do kraja u cijeloj toj situaciji nije jasan stav Nogometnog kluba “Međimurje”. (Josip Freiler)

Izvor: 2880