Sport 22.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

U SUBOTU POČINJE PROLJETNI DIO II. HNL - U ČAKOVCU GOSTUJE DUGOPOLJE

Subotnjom utakmicom s Dugopoljem u Čakovcu (SRC Mladost, 15 sati) nastavlja se proljetna i odlučujuća sezona Druge nogometne lige. Nogometašima “Međimurja” predstoji ogorčena borba za osiguranje drugoligaškog statusa. Porazgovarali smo tim povodom s trenerom Damirom Biškupom, pitali smo ga prvo oko pripremnog perioda i planovima u odlučujućem dijelu prvenstva:
- Pripreme su unatoč teškoćama izazvanih vremenskim uvjetima uglavnom uspjele, dobro je što smo 8 dana bili u Medulinu gdje smo se na zajedničkom dijelu tih priprema bolje upoznali i uigrali. Tjedan pred početak prvenstva iskoristit ćemo upravo za još bolje uigravanje i spremno dočekati subotu i prvi susret s “Dugopoljem”, ali i sva iskušenja proljetnog dijela. Odigrali smo 7 od predviđenih 8 kontrolnih pripremnih utakmica gdje se je iskristalizirao najbolji sastav koji ima osnovni i jedini cilj - osigurati status drugoligaša. Nemamo baš mnogo igrača, nadam se da će nas zaobići ozljede i kartoni, nadam se da ćemo ipak osigurati još jednog kvalitetnog igrača u vrhu napada. Igrači su svjesni svojih obaveza kao i mogućnosti, imamo kvalitetni, motivirani sastav koji može i mora osigurati zacrtano. Igrat ćemo ofanzivno, sustavom 4-2-3-1 ili 4-1-4-1, svaka od proljetnih utakmica je kvalifikacijska, posljednja pripremna sa Zelinom (6:1 pobjeda) trebala bi biti model kako uspjeti. Ja sam optimista, imamo za sada sve uvjete, igračke i logističke kako na kraju uspjeti.
Subota i utakmica s Dugopoljem prvi je test?
- Riječ je o utakmici gdje su gosti kao jesenji prvaci favoriti, riječ je o kvalitetnom sastavu, favoriti ne pobjeđuju uvijek. Upravo to da su favoriti, ali i podatak da igramo na domaćem terenu naš je motiv da uspijemo, pokušat ćemo sve da tako bude, očekujemo podršku s tribina, igrat ćemo borbeno i napadački, i neriješen ishod biti će dobar rezultat, ja se međutim nadam punom pogotku, završio je Biškup.
• IGRAČKI KADAR: Bešenić i Tizaj - vratari, Novko, Dodlek, Petak, Zeba, Tomić, Borzić, Koren - obrana, Čosić, Marčinković, Barat, Nynkeu, Menzil, Skoliber, Tomašek - vezni red, Puclin, Mikić, Marčec - napadači. Trener: Damir Biškup, pomoćnik Darko Stamenković, fizioterapeut Božo Juračić. Došli u klub: Tomić, Nynkeu, Menzil, Mikić i Borzić, otišli iz kluba: Piškor, Međumurac, Garba, Begović, Božak, Levačić, Kovačić, Zore, Habuš i Bukal.
Pripremne utakmice: Sloboda Varaždin 9:1, Sloboda Slakovec 0:0, Slaven Belupo Koprivnica 1:3, Lokomotiva Zagreb 0:1, Varaždin 2:5, Radnik Sesvete 1:2, Zelina 6:1.
PAROVI 16. KOLA: Međimurje - Dugopolje, Junak - Hrvatski Dragovoljac, Solin - Pomorac, Imotski - Croatia Sesvete, Radnik - HAŠK, Vinogradar - Gorica, slobodna Marsonia 1909.

Josip Freiler

Izvor: 2965