Sport 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

U SUBOTU U D. KRALJEVCU: Spidvej spektakl

Speedway klub “Unia” bit će u subotu, 14. rujna, domaćin najveće ovogodišnje auto-moto sportske priredbe u Hrvatskoj, treće utrke finalne serije Europskog prvenstva u spidveju. Već potvrđeno izvrstan organizator i sad preuzima obvezu da Međimurje i Hrvatsku predstavi u najboljem svjetlu svjetskoj publici, utrku uživo prenosi “Eurosport” za više od sedam milijuna gledatelja.
- Veselimo se ovoj utrci, veoma je jak sastav vozača, a staza je maksimalno dotjerana za ovakav spektakl. Računamo na dobre vožnje Jurice Pavlica kojemu će publika biti dodatna podrška, – rekao nam je Zvonimir Pavlic, najzaslužnija osoba za razvoj ovog sporta u Hrvatskoj.
U potvrdu ocjene o kvaliteti utrke govori da će u utrku kao vodeći u poretku ući Rus Emil Sajfutdinov, koji se istovremeno bori za titulu svjetskog prvaka s Britancem Taiom Woffindenom, u poretku za europsku titulu trećim. Drugo mjesto zauzima trostruki svjetski prvak Nicki Pedersen (Danska), a četvrto legendarni Poljak Tomasz Gollob. Tu su i druge zvijezde Grand Prix-a, Krzysztof Kaprzak (Poljska), Fredrik Lindgren (Švedska) i Martin Vaculik (Slovačka), ali uz njih još neki sposobni za sam vrh, u prvom red drugi Rus Grigorij Laguta. Naša adut Jurica Pavlic je na jedanaestom mjestu, ali se nakon utrke u Donjem Kraljevcu i zaključna utrka prvenstva vozi na njegovom terenu, u Rzeszowu, za koji nastupa u Poljskoj ligi. To mu daje šansu za popravak položaja na tablici i motiv za čim bolju predstavu u subotu. Jurica je titulu europskog prvaka već osvojio 2007. godine, kada se vozila jedna finalna utrka u austrijskom Wiener Neustadtu. Ulaznice za borbe najboljih na Starom kontinentu mogu se već u pretprodaji nabaviti u sustavu Eventima, po cijeni od 60 do 500 kuna. Službeni trening počinje u 11 sati, ulaz je slobodan, dok se popodne stadion otvara u 16 sati. Početak utrke je u 19 sati.
Startna lista: Emil Sajfutdinov (Rusija), Krzysztof Kasprzak (Poljska), Aleš Dryml (Češka), Tomasz Gollob (Poljska), Hans Andersen (Danska), Nikolas Covatti (Italija), Tai Woffinden (Velika Britanija), Maciej Janowski (Poljska), Nicki Pedersen (Danska), Leon Madsen (Danska), Martin Vaculik (Slovačka), Grigorij Laguta (Rusija), Sebastian Ulamek (Poljska), Jurica Pavlic (Hrvatska), Andrij Karpov (Ukrajina), Fredrik Lindgren (Švedska), rezerve Lukasz Sowka (Poljska) i Renato Cvetko (Hrvatska). (dk)

Izvor: 3046