Sport 21.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

U Toplicama Sv. Martin završio drugi Weekend Bike Festival

Proteklih su dana Terme Sveti Martin postale svojevrsni biciklistički centar Hrvatske, a razlog tome je održavanje sve popularnijeg Weekend Bike Festivala koji se po druge godine održao u ovoj najvitalnijoj destinaciji kontinentalne Hrvatske.

Za odličan program pobrinula se ekipa iz Adria Bike Groupa koja je službeni organizator festivala, a upravo je kvalitetan sadržaj festivala ono što je privuklo brojne ljubitelje biciklizma i svega što se uz biciklizam nadovezuje. 

 

Izložba "The Good City"

U petak je tako na festivalu otvorena i izložba "The Good City" u suradnji s Veleposlanstvom, a koju će svi zainteresiran moći posjetiti sve do 15. siječnja 2016. godine do kada izložba ostaje u Termama Sveti Martin. Izložbu su otvorili Nj.E. veleposlanik Danske Anders Christian Hougård koji je pohvalio napore uložene od strane zajednice na razvoj biciklizma,  Branimir Blajić generalni direktor Termi Sveti Martin te Franjo Makovec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri koji je najavio i buduća ulaganja u razvoj cikloturizma na području općine.

Edukacijom do uspjeha

Ovogodišnji se program Weekend Bike Festivala od protekle godine razlikuje po još jednom detalju, a to su organizirane edukacije i predavanja na kojima su gostovala brojna imena iz svijeta biciklizma. Kroz ukupno 9 organiziranih predavanja, posjetitelji su mogli saznati više o važnosti bike hotela, onome što čini prave biciklističke destinacije, biciklističkim događanjima te novim projektima koji su u pripremi u svijetu biciklizma. Predavači na predavanjima su bili Branimir Blajić (Terme Sveti Martin), Hrvoje Šepić (HD Navigato), Saša Weise (Inselhuepfen), Mirela Šenkinc (Promotiv), Krešimir Dvorski (Next bike), Hrvoje Jurić (putopisac) i Tomislav Zobec (Adria Bike). 

Među predavanjima i predavačima, jedno je predavanje plijenilo najviše pozornosti, a to je bilo predavanje Vladimira Miholjevića, idejnog začetnika i organizatora utrke "Tour of Croatia" koji je svim okupljenima približio samu organizaciju proteklog događanja, ali i najavio "Tour of Croatia 2016."

 

Predstavljena sezona 2016.

Naravno, ne bi Weekend Bike Festival bio ono što je kada ne bi bilo i najvećeg Bike Expoa na otvorenom koji je ove godine, na više od 1000 metara kvadratnih površine, okupio vodeće biciklističke brendove i tvrtke, proizvođače bicikala i opreme, ali i turističku branšu koja je prepoznala ovaj najbrže rastući trend i hobi. Proizvođači i prodavači bicikala i opreme, biciklistički klubovi i udruge, biciklističke regije, destinacije, bike hoteli i svi oni kojima je bicikl dio života u ovom trodnevnom druženju upoznali su se i izmijenili iskustva.

Kako ni jedno biciklističko okupljanje ne može proći bez dobre zabave, tako su za sve bicikliste organizirani i brojni sadržaji koji uključuju bicikle. U subotu je biciklistički klub Mura Avantura organizirao Halicanum Maratom, dvije vožnje za sve one koji su htjeli provesti aktivnu subotu. Također, na samom festivalu održana je utrka sporosti, kao i LifeClass Eliminator kružna utrka. Brojka od oko tisuću posjetitelja festivala dokazuje kako su Međimurje i Terme Sveti Martin zaista prava biciklistička destinacija, a kako će se stvari i dalje razvijati moći ćemo saznati ubrzo, na već najavljenom trećem izdanju Weekend Bike Festivala. 

 

Izvor: 3152