Sport 11.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

UKRATKO IZ ZAJEDNICE SPORTOVA GRADA ČAKOVCA

Održana je jubilarna, 100-ta sjednica Izvršnog obora Zajednice sportova Grada Čakovca /predsjedao Bojan Ružić/ s koje izdvajamo najvažnije zaključke. Odlučeno je da se tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša i momčadi Grada Čakovca Za 2014.godinu održi u drugoj polovici siječnja u zgradi Scheier. S tim u vezi u sve sportske udruge ide raspis da predlože svoje kandidate, a proglasit će se najbolji sportaš, sportašica, momčad i ekipa, priznanja će dobiti i najperspektivniji mladi sportaši i udruge koje su 2014.godine proslavile jubileje. Odluku o najboljima donijet će članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Zajednice, u suradnji s sportskim izvjestiteljima lokalnih sredstava priopćavanja.

 

Članovi Izvršnog odbora izvješteni su i o financijskoj situaciji Zajednice, rečeno je da je Grad Čakovec do sada Zajednici dostavio sva predviđena sredstva osigurana u proračunu, do kraja godine očekuje se i razlika za prosinac pa su i u Zajednici izvršili svoje obaveze i prema kriterijima sredstva doznačili krajnjim korisnicima. S simpatijama je primljena vijest da prema kojoj će se u 2015.godini povećati sredstva za sport, već sada se zna da će stručni rad u udrugama biti bolje stimuliran, a vjerujemo da će i ostali korisnici biti zadovoljni. 

 

Dužnu pažnju i veliki interes pokazali su članovi IO-a za još uvijek „radni materijal“ i prijedlog „STRATEGIJA SPORTA U GRADU ČAKOVCU 2014.-2022.“, koji na 67 stranica sadrži mnogo korisnih podataka i prijedloga za boljitak sporta grada Čakovca. Članovi IO-a također su se aktivno uključili u raspravu, dali svoje konkretne prijedloge uz zaključak da se od sportskih udruga zatraži da i one do kraja godine daju svoje prijedloge pa da radna grupa koja radi na izradi strategije sačini konačan tekst koji bi uz Izvršni odbor trebao biti raspravljan i u konačnom tekstu usvojen na sjednici Skupštine Zajednice do kraja ožujka 2015.godine. Kad smo pak spomenuli radnu grupu na izradi ovog važnog dokumenta za sport u Gradu Čakovcu rade i u mnogome su zaslužni za već sada njegovu kvalitetu, profesori Aleksandar Puklavec, Tomislav Hublin i Marko Možek. Za kraj još podatak da je vođena rasprava o mogućnostima organizacije sportskih aktivnosti za mlade tijekom predstojećih zimskih školskih praznika. Prijedlog je da se te aktivnosti organiziraju na čakovečkim bazenima obzirom da bi prema grubim računicama organizacija klizanja i „postavljanje“ leda na terenima pri gimnastičkoj dvorani „Marijan Zadravec-Macan“ u ovom trenutku bio preskupi zahvat /preko 200.000 kn/ za što u ovom momentu nema osiguranih sredstava a mnogo toga ovisilo bi i o vremenskim uvjetima. Obzirom da je to bila posljednja sjednica IO-a u ovoj godini, osim toga i jubilarna, zaključena je zajedničkim kratkim druženjem gdje su već počele rasprave kako  nakon uspješne „rezultatske 2014.godine“unaprijediti još bolje gradski sport u 2015.godini.

Izvor: 3111