Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Uspjesi karatista Male Subotice

• Karatisti Male Subotice su u subotu 18. i nedjelju 19. siječnja sudjelovali na jakom međunarodnom natjecanju Grand Prixu Croatia u Samoboru i osvojili četiri vrijedne medalje. U konkurenciji 1663 natjecatelja osvojena su dva srebra i dvije bronce. Naši dečki u kategoriji učenika Mihael Sirc i Dominik Murković bili su srebrni pobijedivši u 5 borbi natjecatelje iz više zemalja. U samom finalu Dominik je tijesno izgubio od natjecatelja iz Makedonije s 1:0, a Mihael od Makedonca 0:0 na sudačko proglašavanje. Mlađa kadetkinja Maria Murković i učenica Antonia Ružić bile su brončane pobijedivši po 4 teške borbe i izgubivši po jednu od finalistica. Sara Novak je također u učenicama sudjelovala u borbama te naš reprezentativac Filip Novak u kadetima, ali se nisu uspjeli izboriti za odličje. Natjecatelje je pratio trener Tomislav Magdalenić.
• Filip Novak je sudjelovao od 20. do 26. siječnja na pripremama Hrvatske kadetske, juniorske i u-21 reprezentacije u Daruvaru. Te pripreme su zadnje u sklopu obuke za Europsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu početkom veljače na kojem će po prvi put nastupiti jedan naš član.
• Naši su natjecatelji sudjelovali i na Grand Prixu Međimurja u Čakovcu gdje se natjecalo 220 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te osvojili brojne medalje u sklopu priprema za državno prvenstvo mlađih dobnih kategorija u ožujku. Zlata su osvojili Dominik Murković, Ema Marčec, Mihael Sirc i Maria Murković. Srebra su izborile Antonia Ružić i Nika Žerjav u dvije kategorije. Do bronce su došli Boro Jurčec, Patrick Vargek i Matija Meglić. Hugo Jurčec je po prvi put nastupio u mlađim kadetima i nije uspio osvojiti medalju. Natjecatelje su pratili Nikola Jankaš i Darko Novak.

Izvor: 3068