Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Uspješna prva godina ŽNK-a K. Zrinski

Zajedničkim druženjem igračica, stručnog stožera, uprave, sponzora i novinara u Ženskom nogometnom klubu “Katarina Zrinski” završili su 2014. godinu.
- Zajednička ocjena svih u klubu je da je bila uspješna, drugo mjesto u prošloj sezoni, prvoj u kojoj je klub počeo s djelovanjem, te naslov jesenjeg prvaka u novoj 2013./14. sezoni 2. HNL to potvrđuje, rekla je predsjednica kluba Sunčana Glavak. Mladi smo i ambiciozni klub, postignuti rezultati daju nam pravo da i na kraju prvenstva završimo na 1. mjestu i ako nam financijski uvjeti to dozvole pokušamo i u 1. ligi postići što bolji rezultat. Predstavila je predsjednica i novi klupski kalendar 2014. godine, autora Ive Vurušića, „majstora“ za taj dio posla i glasnogovornika kluba, a s njenim ocjenama složili su se i dopredsjednica i direktor kluba Sandra Herman i Željko Bacinger koji je iznio i nekoliko kratkih statističkih podataka.
- U protekloj polusezoni odigrali smo 7 službenih utakmica (6 prvenstvenih i 1 kup), zabilježili isto toliko pobjeda, najbolji strijelac s 8 postignutih golova bila je Natali Franić, imamo vrlo pozitivnu gol razliku (30:5), ali i dobre uvjete za treninge i odigravanje utakmica u Mihovljanu, zahvaljujući dobroj suradnji s NK-a Slobodom Mihovljan na čemu zahvaljujemo čelništvu tamošnjeg kluba.
Novi trener Mladen Kuček također je realan kada kaže:
- Imamo veliku priliku osvojiti naslov prvaka i osigurati prvoligaški status, to treba iskoristiti, rezultati nam daju pravo tako realno razmišljati. Imamo 30-ak registriranih mladih igračica, ekipa je vrlo perspektivna, trenira se i igra s mnogo entuzijazma i želje za dokazivanjem, s mnogo zajedništva, čast mi je biti trenerom. Nastavljamo trenirati smanjenim intenzitetom, drugi dio prvenstva dočekat ćemo spremni izvršiti planirano, završio je Kuček.
Za dobru atmosferu nakon službenog dijela druženja pobrinuli su se vlasnik „Auto-stopa“ Čakovec gdje je druženje održano, Ivan Posavec, i direktor firme i dopredsjednik kluba Dino Posavec.
Josip Freiler

Izvor: 3062