Sport 23.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Veliki uspjeh mladih rukometašica

Mlade igračice Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec još su se jednom dokazale i potvrdile svoj veliki potencijal i kvalitetu te dobar i stručan rad u klubu. U Splitu, u kojem se ovih dana igra završnica tradicionalnog, sada već i u Europi poznatog natjecanja, na Sportskim igrama mladih osvojile su jedno prvo i jedno drugo mjesto. Kad se zna da su tamo nastupile sve najbolje hrvatske ekipe s mladim sastavima, uspjeh je veći i značajniji. U konkurenciji mladih rođenih 1997. i 1998. godine između 17 ekipa mlade su Čakovčanke pod vodstvom trenerice Ljubice Vrbančić osvojile 1. mjesto, pehar i zlatne medalje - redom su pobijedile prvo u prednatjecanju ekipe Bistre 19:13 i Lonje 18:8, u polufinalu Kaštelu 14:13, a u finalu vrlo uvjerljivo varaždinsku Koku čak 10:2. Ovaj uspjeh ostvarile su Ivačić, Dominić, Zadravec, T. Horvat, Kodba, Ahel, Babić, Ladić, Šarić, Glad, Benčik, Sinanović i Androić. Ljubica Vrbančić kao trenerica je predvodila i mladu ekipu Zrinskog, rođenih 1994. godine i mladih. U konkurenciji 18 ekipa, osvojeno je odlično 2. mjesto. Prvo su Čakovčanke pobijedile varaždinsku Koku 16:15, nakon regularnog tijeka susret je završen 11:11, o pobjedniku je odlučeno boljim izvođenjem udaraca sa 7 metara. Iza toga, pobijeđen je sastav Karlovca 18:12, u polufinalu Lonja iz Kutine 17:13, da bi u finalu „došao“ poraz od ekipe Đakova 12:10. Za finalni susret treba reći da su Čakovčanke igrale bez nekoliko ozlijeđenih igračica, što je također jedan od uzroka poraza. Sastav: Žvorc, Vrbančić, Sanjković, S. Posavec, P. Posavec, L. Posavec, Kristofić, E. Horvat, Laptoš, Resman i Makar.
U Splitu su Čakovčanke nastupile i s mladim sastavom djevojčica rođenih 2001. godine i mlađih. Nisu imale sreće. Ispale su već u prednatjecanju, rezultatom 13:7 poražene su od varaždinske Koke, kasnijeg pobjednika. Pod vodstvom Darinke Pavleković igrao je sljedeći sastav: Kozjak, Vuić, Malašić, Bogdan, P. Vnuk, Pajić, Talaš, Đuranić, Maček, I. Vnuk, Balent.
Boravak u Splitu mlade su Čakovčanke (rođene 1997. i 1998. godine) iskoristile za nastup i predstavljanje naše županije u malom nogometu. Osvojeno je 4. mjesto. Kad se zna da nogomet igraju rekreacijski, na treninzima, to je zapažen rezultat. Prvo su s 1:0 bile bolje od Bjelovara. Isti je rezultat i pobjeda bio i u susretu sa Slavonskim Brodom, u polufinalu su s 13:0 poražene od kasnijeg pobjednika Zagreba, a u borbi za 3. mjesto splitski Marjan bio je također bolji rezultatom 8:1. Igrale su Žvorc, Kristofić, Sanjković, Vrbančić, Laptoš, Makar, S. Posavec, P. Posavec, Bogdan, Resman (trenerica Ljubica Vrbančić).
Josip Freiler

Izvor: 2991