Sport 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Veterani Budućnosti u Rovinju

Proteklog vikenda veterani NK Budućnosti iz Podbresta nastupili su u Rovinju na 14. prvenstvu veterana HNS-a. Nastupili su u skupini s veteranima Hrvatskog dragovoljca i Slatine. Igrači su u petak ujutro krenuli autobusom u Rovinj. Načelnik općine Orehovica, Franjo Bukal, ugostio ih je prije puta te im poželio mnogo sportske sreće na natjecanju. Treba napomenuti da je Franjo Bukal bio predsjednik NK Budućnosti kada su ti igrači (većina njih) igrali 3. HNL te izborili ulazak u 2. HNL, znači u najbolje vrijeme kluba iz Podbresta.
U prvoj utakmici, odigranoj u petak, izgubili su od Hrvatskog dragovoljca 5:2 (1:0). Utakmica je obilježena crvenim kartonom Hozjaka u 10. minuti te “čudnim” kriterijima sudaca te pogrešnim odlukama (poništen regularan pogodak Budućnosti te gol Hrvatskog dragovoljca iz zaleđa). Pogotke za Budućnost zabili su Stefan “Kamačo” Kočiš i Zoran Kraljić. Igrači su nakon utakmice bili vrlo razočarani suđenjem i igrom Hrvatskog dragovoljca (ozljede Vihera, Kraljića te Novaka). Hozjak je kažnjen jednom utakmicom neigranja.
U drugoj utakmici, odigranoj u subotu, o kojoj je ovisio i prolazak dalje (Hrvatski dragovoljac je pobijedio Slatinu 3:1 te izborio prolazak dalje), Budućnost je pobijedila 4:1 (2:1). Pogotke su zabili Žulić, Milan Ciglarić, Kodba i Halić. Igrači su bili vrlo zadovoljni igrom i pristupom te vrlo zasluženom pobjedom. Veterani Budućnosti unatoč tri osvojena boda te drugom mjestu, nisu uspjeli biti najbolji drugoplasirani ni najbolji drugi drugoplasirani pa su ispali s turnira. U četvrtzavršnici su igrali svi pobjednici skupina (šest skupina) i dvije najbolje drugoplasirane momčadi. Budućnost je ovisila o utakmici Orijent - Zagorec u kojoj je Zagorec preokrenuo rezultat 1:0 na 1:2 te su obje momčadi prošle dalje.
Rezultati skupine D: Hrvatski Dragovoljac - Budućnost Podbrest 5:2, Slatina - Hrvatski Dragovoljac 1:3, Budućnost Podbrest - Slatina 4:1.
Za Budućnost su nastupili: Zlatko Skupnjak, Stefan Kočiš, Milan Ciglarić, Ivan Hozjak, Mario Gašparić, Ivica Mustač, Zoran Kraljić, Dragan Žulić, Ivan Bartolić, Zlatko Novak, Stjepan Viher, Božidar Ciglarić, Mladen Kodba, Siniša Frančić, Ivan Gajnik, Daniello Perone i Želimir Halić. Zasigurno je ovaj turnir za sve igrače Budućnosti bio jedno veliko iskustvo, izlet koji će im ostati dugo u sjećanju.
Zlatko Premuš

Izvor: 3048