Sport 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Veterani Vidovčana - iznenađenje jeseni

U 9 kola odigranih susreta u veteranskoj nogometnoj ligi-istok koja u ovoj sezoni broji 13 klubova, veterani Vidovčana ostvarili su 8 pobjeda, 1 susret su odigrali neriješeno i bez poraza. Ono što je rijetko tko očekivao, a vjerojatno i oni sami, je trenutni plasman. I dok njihovi seniori drže posljednje mjesto u 2. ŽNL-istok, veterani su za sada čvrsto zasjeli na sam vrh lige, uz impozantnu gol razliku 31:4. Što se to prelomilo u momčadi koja je nekoliko godina držala skromno sredinu tablice, a bilo je trenutaka kada je bila bliže dnu?
- Ništa posebno. Ostali smo gotovo u istom sastavu, možda čak i slabiji jer su nas napustili iskusni golman Zvonko Pišpek koji je ove sezone otišao u Kraljevčan ‘38, i već ranije Ivan Bartolić koji danas brani boje Budućnosti iz Podbresta, kaže Svetozar Stojkov, jedan od iskusnijih nogometaša Vidovčana i ističe da su postignuti rezultati rezultat njihovog zajedništva i prijateljstva, a nadasve uigranosti momčadi. Rekao je kako im je cilj bio da budu stabilni ligaš, a onda su se rezultati jednostavno posložili, a samopouzdanje jačalo.
S ovim rezultatima su im porasle i ambicije pa vjeruju da će “jesen biti njihova” pogotovo što je ovih dana njihove redove pojačao Darko Kuzmić prvi međimurski i podravski topnik već dva desetljeća, igrač koji je kao senior prošao sve nogometne sredine od Čakovca, preko inozemstva, Podravine da bi seniorsku karijeru okončao u NK Draškovec.
Broj igrača iz utakmice u utakmicu varira, no obol dosadašnjem uspjehu daju: Goran Hujs i Vlado Lukša (vratari), Antun Vidović, Damir Pongrac, Ivan Hertelendi, Vladimir Štefić, Josip Kuzmić, Svetozar Stojkov, Ivan Vidović, Đuro Igrec, Mladen Nestić, Zvonko Legin, Goran Lukša, Vladimir Fabić, Josip Lukša, Stjepan Horvat, Željko Dolenec, Nenad Kvakan (voditelj momčadi) Damir Cenko i Rahiel Artneher.
Mladen Grubić

Izvor: 3050